Ministerul Educaţiei selectează profesorii care vor realiza noile manuale pentru clasa a V-a

1
124

Ministerul Educaţiei a demarat procedura de selecţie a profesorilor care vor realiza noile manuale de clasa a V-a. Din grupurile de lucru pot face dascălii implicaţi în activităţi de predare-învăţare-evaluare corespunzătoare fiecărui ciclu şi fiecărei discipline.

„Selecţia profesorilor cu statut de experţi cooptaţi în vederea constituirii grupurilor de lucru pe discipline se va face în baza prevederilor ordinului de ministru nr. 3.411/2017. Misiunea evaluatorilor este aceea de a analiza şi evalua calitatea proiectelor de manuale şcolare propuse de edituri. Din grupurile de lucru pot face parte cadre didactice angrenate în activităţi de predare-învăţare-evaluare în învăţământul preuniversitar, corespunzătoare ciclului de învăţământ şi disciplinei pentru care se evaluează proiecte de manuale şcolare”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei.

Dascălii care se înscriu pentru a face parte din grupurile de lucru trebuie să aibă gradul I sau să fie absolenţii unor cursuri speciale de evaluare a proiectelor de manuale şcolare.

„Prioritate vor avea cadrele didactice care fie deţin gradul didactic I în domeniul disciplinei sau în domenii conexe celui pentru care se înscriu, fie au absolvit cursuri/module specifice activităţilor de evaluare a proiectelor de manuale şcolare/de abilitare curriculară/de evaluare de proces sau au titlul ştiinţific de doctor în aria de expertiză/arii conexe. Fiecare persoană îşi va putea depune candidatura exclusiv pentru o singură disciplină din cele cuprinse în planul-cadru pentru clasa a V-a. Procesul de selecţie a candidaţilor se va desfăşura în trei etape: 13 – 31 martie (înscrierea candidaţilor), 3-7 aprilie (selecţia candidaţilor) şi 10 – 14 aprilie (anunţarea rezultatelor selecţiei, individual, doar pentru candidaţii selectaţi). Alegerea componenţilor grupurilor de lucru şi comunicarea rezultatelor se vor desfăşura exclusiv on-line, pe platforma existentă pe www.rocnee.eu„, reiese din comunicatul de presă al instituţiei.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

1 COMENTARIU

  1. In fiecare an se modifica si iar se modifica toate cartile si toate lucrurile dupa bunul plac al ministerului , nu se lasa nimic standard !! absolut totul se schimba de la an la an !

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.