Ministerul Educației va scoate la consurs toate posturile de directori de școli | Titularizarea profesorilor, pe durată determinată

0
1445

Posturile de directori și directori adjuncți din toate școlile din țară vor fi scoase la concurs iar titularizarea profesorilor va fi pe durată determinată. Anunțul a fost făcut de Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Acesta a declarat pentru Europa FM, că este nevoie de o evaluare a cadrelor didactice. „Trebuie să ai conduceri în școli selectate pe criterii relevante și obiective. Pentru asta trebuie să ai organizate concursuri pentru directorii de școli. Este un element esențial, dacă vrei să faci evaluare. Pentru că, în orice sistem, directorul unei școli va fi implicat în evaluarea cadrelor didactice pe criterii de performanță, legate de criteriile de performanță ale elevilor”, a transmis Sorin Cîmpeanu. Ministrul vrea ca posturile de director și de director adjunct să fie scoase la concurs înainte de vacanța de vară. ”Directori, directori adjuncți, pe structura director educațional-manager sau orice altă structură care va rezulta din dezbaterile care trebuie să fie profunde și rapide, pentru că până în vară nu mai este mult. În cel mai rău caz aceste concursuri ar trebui să se deruleze în lunile octombrie – noiembrie”, a mai spus acesta. O altă schimbare ar putea apărea în rândul cadrelor titularizate. Astfel, titularizarea ar putea trece de la perioadă nedeterminată la perioadă determinată. „Nevoia de evaluare a cadrelor didactice pe criterii de performanță, indisolubil legată de performanța elevilor este un lucru foarte clar. Asta este marea provocare, lucrurile trebuie schimbate. (…) Trebuie să ai și cu cine pentru că sunt 220.000 de profesori, iar asta nu este o scuză, ci este doar o explicație. Problema nu poate fi tratată și rezolvată fiind scoasă din context, dacă e scoasă din context e egal cu zero, oricât de bine ar suna. Întâi trebuie să clarificăm la nivel macro, managementul de sistem: relația dintre minister – inspectorate – autorități locale – școli”, mai spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.