Ministerul Justitiei va monitoriza confiscarea averilor

0
216

justitie ciocan judecator - Ministerul Justitiei va monitoriza confiscarea averilor

Liberalii au organizat, ieri, la Parlament, o dezbatere privind soluțiile care trebuie găsite pentru confiscarea bunurilor dobândite din infracțiuni.

Alături de copreședintele PNL, Alina Gorghiu, și liderul deputaților PNL, Ludovic Orban, la dezbatere au mai participat și ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, și ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov.

Ministrul Cazanciuc s-a plâns de faptul că Ministerul de Finanțe nu colaborează cu procurorii și judecătorii pe această temă.„Este nevoie de dialog și am început dialogul cu instanțele și parchetele, dar și cu Ministerul Finanțelor. Acest dialog nu e la cei mai buni parametri, pentru că la nivelul ministerului e o reticență în avea un dialog direct cu procurorii și judecătorii”, a spus el.

La rândul său, Vâlcov a anunțat că Ministerul Justiției va înființa o structură administrativă care „va monitoriza și coordona întregul proces de recuperare a prejudiciilor”. „A fost aprobată de Guvern sub formă de memorandum, până la sfârșitul lunii martie, printro ordonanță sau proiect de lege urmează să fie adoptată în Guvern”, a adăugat Vâlcov.

Material preluat de pe site-ul www.evz.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here