Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, prin Compania Națională de Investiții, reabilitează și transformă Tabăra Gălăciuc

0
303

Tabăra Gălăciuc, alături de alte trei tabere școlare din țară, va fi reabilitată și transformată complet cu fonduri de la Compania Națională de Investiții, aflată în subordinea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, condus de liberalul Ion Ștefan. Obiectivele sunt în administrarea Direcțiilor Județene de Sport și Tineret din țară, instituții care au solicitat expres transformarea acestora în centre de agrement. Tabăra din județul nostru se află pe raza comunei Tulnici (la 75 de kilometri de Focșani), chiar în zona turistică Lepșa – Greșu, la o altitudine de 700 de metri, aproximativ egală cu cea din Greșu, acolo unde se știe că se găsește cel mai ozonat aer din Europa. În afară de Tabăra Gălăciuc, un loc de care ne leagă amintiri frumoase din perioada copilăriei și a adolescenței, CNI se va ocupa de reabilitarea și extinderea taberelor Arbănași – județul Buzău, Vila Klaus – județul Caraș Severin, și Tazlău – județul Neamț. În perioada următoare, pe baza documentațiilor complete trimise de beneficiari, vor fi demarate procedurile de achiziție publică pentru contractarea serviciilor de realizare a studiilor de fezabilitate aferente acestor investiții. De la început, ministrul Ion Ștefan a asigurat că ministerul pe care îl conduce se va ocupa de refacerea obiectivelor de importanță majoră pentru cetățeni, inclusiv pentru unitățile de învățământ și bazele de agrement din Vrancea, iar promisiunea se transformă în realitate. În județul nostru, pe lângă Tabăra Gălăciuc, vor fi făcute investiții la Colegiul Național „Al. I. Cuza” din Focșani, Grădinița cu program normal în sat Bordești, Grădinița cu program normal în sat Ciorăști, Școala Primară Mihălceni, sat Mihălceni, Școala Gimnazială nr. 2 din Mărășești, precum și Școlile Gimnaziale cu clasele I-VIII, din sat Tâmboești și sat Slimnic. Totodată, Ministerul are în atenție și Reabilitarea grădiniței cu program prelungit în vederea transformării în creșă, sat Gugești și construirea și dotarea unui after school, sat Vârteșcoiu.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.