Ministrul Agriculturii, așteptat vineri în Vrancea

0
241

daniel constantin - Ministrul Agriculturii, așteptat vineri în Vrancea

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, este așteptat vineri în județul Vrancea, la deschiderea oficială a Unităţii de Combatere a Căderilor de Grindină  Moldova 2 Vrancea.

Tot vineri vor avea loc primele trageri experimentale cu rachete antigrindină în Vrancea  la punctul de lansare a rachetelor din Panciu.

La eveniment sunt așteptați pe lîngă ministrul Agriculturii și alți oficiali ministeriali, dar nu vor lipsi nici autoritățile județene în frunte cu președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan și cu prefectul Nicușor Halici.

Cele patru puncte operaţionale de lansare a rachetelor, la Boloteşti, Bizigheşti, Panciu şi Rugineşti ar urma să funcționeze de anul viitor. Ele ar asigura protecţia culturilor agricole pe o suprafaţă de circa 50 mii hectare.

Investiţia din Vrancea a fost iniţiată în urmă cu peste 11 ani. Între timp, autoritățile județene au tot promis că vor face tot ce le stă în putință pentru a preveni căderile de grindină care nu odată au distrus  recoltele fermierilor, însă de fiecare data momentul folosirii stațiilor antigrindină a fost amânat. Un  termen de dare în folosință a rachetelor a fost 2014, termen care nu a fost respectat, acum fiind înaintat un altul, respective 2016.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.