Ministrul Educației propune: Bacalaureatul să fie bazat pe un set de teste cunoscute deja de elevi

0
242

Vești îmbucutăroare pentru elevi. Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, anunță că de anul viitor vor avea loc mai multe schimbări în ceea ce priveşte modul de organizare a bacalaureatului, urmând ca acesta să fie bazat pe un set de teste deja cunoscute de elevi.

Curaj a afirmat că sistemul de învăţământ românesc nu este pregătit pentru un bacalaureat diferenţiat, însă îşi doreşte ca de anul viitor acest examen să fie bazat pe teste cunoscute dinainte. Totodată, în opinia ministrului elevii trebuie să aibă posibilitatea să treacă uşor de la şcoala profesională la liceu şi invers.

“Eu cred că este important să ne uităm pe partea de şcoală profesională, astfel încât tinerii noştri să ajungă la nivelul de calificare cinci fără să meargă pe linia liceului şi să ajungă în zona profesională. Atunci lucrurile vor fi foarte frumoase. Mai ales, trebuie să le arătăm cum anume pot să se mişte între liceu şi profesională, între profesională şi liceu, pentru că opţiunile se schimbă odată cu ajungerea la maturitate”, a adăugat Curaj.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.