Ministrul Transporturilor este așteptat mâine în Vrancea. Va fi semnat un contract deosebit de important pentru județul nostru

0
790

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, vine mâine în Vrancea, pentru a participa la un moment aproape istoric. În sfârșit, va fi semnat contractul de proiectare și execuție lucrări pentru modernizarea DN 2L, Soveja – Lepșa, km 60+145 – km 176+277. Din informațiile noastre, la întâlnire va fi prezent și directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Mariana Ioniță, dat fiind că proiectul de modernizare al drumului Soveja – Lepșa este sub supravegherea acestei instituții. Prezent la semnarea contractului va fi și ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, dat fiind că modernizarea drumului național a fost unul dintre angajamentele sale: modernizarea și reabilitarea drumurilor județene și locale se află printre măsurile incluse în Planul Național de Investiții și Relansare Economică, care intră în aria de competență a MLPDA. Din acest motiv, la întâlnirea de luni se va discuta și despre alte proiecte de infrastructură deosebit de importante pentru Vrancea, ca Autostrada Moldova A7 și drumul expres Focșani – Brăila.

Contractul de Proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul Modernizare DN 2L Soveja – Lepșa km 60+145-76+277 a fost scos de câteva ori la licitație, până să fie atribuit, deoarece nu au existat ofertanți. Ultima oară, valoarea totală estimată a contractului a fost de 93.565.250 lei, acesta fiind încredințat chiar joia trecută. Potrivit datelor publice din SEAP, singurul ofertant a fost Asocierea LEMACONS – Ofertant (leader), TRAMECO – Ofertant, ARTERA PROIECT – Subcontractant: 0.14%, CONSITRANS – Subcontractant: 2.88% și CITADINA 98 – Ofertant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.