Miron Mitrea, la un pas de libertate

0
205

Fostul ministru Miron Mitrea este la un pas de eliberarea condiţionată din închisoare. Judecătoria Medgidia a admis cererea lui, dar decizia nu este definitivă. În urmă cu aproape două săptămâni, Curtea de Apel Constanţa a respins ultima cerere de eliberare condiţionată formulată de Miron Mitrea. Fostul ministru al Transporturilor a fost condamnat, anul trecut, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu executare. A fost acuzat de luare de mită de la Irina Jianu, fosta şefă a Inspectoratul de Stat în Construcţii.

Magistrații au comunicat decizia de eliberare condiționată a lui Miron Mitrea, după ce în ședința de luni au fost analizate trei cereri reunite depuse de avocatul fostului ministru al Transporturilor. Conform minutei încheiate de Judecătorie, au fost admise cererile reunite privind eliberarea condiționată a condamnatului Miron Mitrea și se dispune punerea în libertate din Penitenciarul Poarta Albă.

Decizia nu este definitivă, putând fi contestată în termen de trei zile de la comunicare.

Fostul demnitar PSD Miron Mitrea execută o pedeapsă privativă de libertate în Penitenciarul Poarta Albă, județul Constanța, începând din februarie 2015.

În februarie 2015, Miron Mitrea a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru că a primit foloase necuvenite.

La începutul anilor 2000, când era ministru al Transporturilor, el i-ar fi promis Irinei Jianu, fosta şefă a Inspectoratului de Stat în Construcţii, că o va menţine în funcţie. În schimb, aceasta i-ar fi dat materiale de construcţie în valoare de 300.000 de euro pentru a renova casa mamei sale.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.