Misăilă vrea să-i învețe pe focșăneni să dea la pedale

0
520

Primarul municipiului Focșani ia în calcul stimularea utilizării bicicletelor în oraș. Misăilă vede bicicleta ca fiind un mijloc de transport alternativ, care ar putea face o concurență serioasă autobuzelor. Ideea ar putea prinde mai ales în rândul tinerilor, dar și al celor cărora le pasă de natură și spun un “nu” hotărât poluării.

Un prim pas a fost făcut ieri, când Cristi Misăilă a avut o întâlnire cu directorul general al unei firme specializate în furnizarea de sisteme de închiriere biciclete, care operează în mai multe țări. Sistemul oferă acces global fiecărui utilizator, prin faptul că permite închirierea de biciclete în orice alt oraș care are implementată această soluție de mobilitate urbană.

“În cadrul discuțiilor au fost analizate posibile variante de dezvoltare sustenabilă, la nivelul municipiului Focșani, a acestei modalități de transport public urban, existând posibilitatea de finanțare a unor astfel de proiecte prin Programul Operațional Regional, Axa prioritară 4. A fost prezentată, de asemenea, ideea unui spațiu de joacă tematic, pentru ca cei mici să poată învăța să folosească în mod corect și în siguranță bicicleta”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Focșani.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.