Modificări majore în traficul din Focșani

0
1712

Mai multe artere de circulație din municipiul Focșani vor fi transformate în străzi cu sens unic. Decizia aparține Comisiei pentru Siguranța Circulației din cadrul Primăriei care a decis că trei străzi din municipiu întrunesc condițiile pentru a fi transformate în străzi cu sens unic. Este vorba despre strada Arhitect Ion Mincu, strada Culturii și strada Scarlat Tîrnăvitu. Imediat cum vremea va permite, autoritățile vor instala indicatoarele care reglementează circulația pe aceste străzi. Alte două artere de circulație, strada Mare a Unirii și strada Aurora, au fost analizate în cadrul aceleași comisii, însă pe aceste străzi nu se impune instalarea unor sisteme de sens unic.

“Au mai fost propuneri cu privire la instalarea unor sisteme de sens unic pe strada Aurora și pe strada Mare a Unirii. Din analiza făcută în cadrul Comisiei a rezultat că nu se poate impune pentru că străzile respective sunt artere de circulație cu o lățime considerabilă. Dacă nu ar fi mașini parcate, pe acele străzi s-ar putea circula pe două benzi pe sens. Nu se pot face cu sens unic pentru că sunt străzi aglomerate”, a declarat Cristi Misăilă.

Modificări importante vor fi și pe străzile pe care viteza de deplasare este mai mare. Primăria intenționează să instaleze dispozitive care nu vor mai da voie șoferilor să parcheze la o distanță mai mică de 25 de metri de trecerile de pietoni.

“S-a constatat că sunt foarte multe locuri unde nu sunt reglementate regulile de prioritate. Poliția Rutieră, cu Direcția de Dezvoltare și cu Poliția Locală au stabilit unde vor fi instalate aceste indicatoare, urmând ca în cursul acestui an să le instalăm pe toate. Mai mult decât atât, s-a propus ca pe anumite străzi unde viteza de deplasare este mai ridicată și unde au fost accidente mai grave, să se instaleze niște dispozitive care să împiedice conducătorii auto să parcheze la o distanță mai mică de 25 de metri de trecerile de pietoni, pentru a nu mai obtura vizibilitatea și pentru a crea posibilitatea conducătorilor auto și pietonilor să se asigure atunci când se apropie de aceste treceri”, a mai spus primarul Focșaniului.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here