Moment de sărbătoare pentru militarii din Vrancea. Se împlinesc 173 de ani de la înființarea Artileriei Române Moderne

0
141

Moment de mare sărbătoare pentru militari: se împlinesc 173 de ani de la înființarea Artileriei Române Moderne, Brigada 8 LAROM “Alexandru Ioan Cuza”, motiv pentru care atât miercuri cât și joi vor avea loc o serie de activități menite a marca momentul.

Astfel, miercuri, 9 noiembrie , orele 17.30-19.00 la sala cinematografului “Balada”, va avea loc un spectacol aniversar susținut de ansamblul folcloric “Țara Vrancei ” și de Muzica Militară de Garnizoană. Joi, 10 noiembrie, orele 10.00-10.45, este programat ceremonialul militar la sediul comandamentului Brigăzii 8 LAROM “Alexandru Ioan Cuza”, urmat de un Tedeum cu prilejul comemorării a 100 de ani de la trecerea la cele veșnice a maiorului Corneliu Stoenescu din Regimentul 11 Artilerie, și de vizitarea “Sălii Tradițiilor” marii unități.

Joi , de la 12.00-14.00 va avea loc o adunare festivă la Ateneul Popular din Focșani, prilej cu care vor avea loc evocarea semnificației istorice a  Zilei Artileriei Române, susținută de comandantul Brigăzii 8 LAROM, general de brigadă profesor universitar dr. Adrian Stroea; prezentări istorice susținute de reputații istorici, prof. Alexandru Oșca si col. Florin Șperlea, redactor-șef la “Obsevatorul Militar”; lansarea cărții “Generalu Constantin Cristescu – Un nedreptățit”, autori: general de brigadă profesor universitar dr. Adrian Stroea și colonel(rz) Marin Ghinoiu.
Sunt invitați să participe ofițeri activi din garnizoană si ofițeri în rezervă, dar și toți cei care prețuiesc oștirea română și implicit artileria.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.