Monumentul Eroilor din Piața Unirii, refăcut cu sprijinul Primăriei Focșani

0
285

Eroii vrânceni ai Revoluției din decembrie 1989 nu au fost uitați. Monumentul Eroilor Revoluției Române, amplasat în Piața Unirii a fost refăcut, fiind aduse câteva modificări necesare plăcii comemorative, pe care sunt menționate numele celor 9 vrânceni pentru care viitorul s-a oprit în urmă cu 30 de ani. Asociația Luptătorilor, Invalizilor, Răniților și Urmașilor celor Decedați în Revoluția din decembrie 1989 a înaintat Primăriei Focșani o adresă prin care solicita ajutorul pentru a reface și înlocui placa comemorativă de pe Monumentul eroilor, situat în Piața Unirii. Modificarea se impunea, dat fiind că placa de marmură era deteriorată, iar cu această ocazie se dorea și corectarea unui detaliu: unul dintre numele eroilor era scris greșit, în loc de Valerică Buruiană apărând ani de zile Valentin Buruiană. Ulterior solicitării adresate municipalității, Primăria Focșani a asigurat că Direcția de Dezvoltare Servicii Publice se va ocupa de achiziția lucrării de corectare, ceea ce s-a și întâmplat.

Dorim să mulțumim domnului primar Cristi Valentin Misăilă pentru sprijinul acordat. De fiecare dată Asociația Luptătorilor, Invalizilor, Răniților și Urmașilor celor Decedați în Revoluția din Decembrie 1989 a găsit înțelegere atunci când i-am solicitat ajutorul. Erau necesare aceste lucrări și ne bucurăm că au fost realizate. Nu trebuie să uităm niciodată memoria vrâncenilor care și-au pierdut viața la Revoluție”, ne-a spus Adrian Toader, președintele ALIRUD.

Un prim monument al eroilor din decembrie 1989 a fost amplasat în Piața Unirii în 2003 de una dintre asociațiile de revoluționari din Vrancea. Ulterior, Monumentul Eroilor Revoluţiei Române din 1989 a fost placat cu marmură neagră, așa cum îl știm toți. Pe placa comemorativă sunt menționați eroii martiri Dorinel Ghinea, Jim Silvestru, Nicolae Voicu, Dumitru Milea, Florin Crețu, Marin Catană, Gabi Dănăilă, Vasile Apostolie și Valentin Buruiană. Odată cu ultima corectură, numele eroului Buruiană apare corect, Valerică.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.