Moș Crăciun a venit și la pompierii vrânceni

0
130

În luna decembrie, în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Anghel Saligny” al Judeţului Vrancea au intrat două ambulanțe SMURD – tip B2 4×4 și o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime (autoscară). Cele două ambulanţe #SMURD au fost achiziționate prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 – “Îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţele medicale”.

Prin acest program derulat de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin intermediul IGSU – Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, România, sistemul integrat de urgență va beneficia de o îmbunătățire a serviciilor acordate, evaluarea primului-ajutor calificat, acordarea asistenței medicale și transportul pacienților fiind asigurate la standarde ridicate. Autospeciala de intervenţie şi salvare de la înălţime a fost achiziționată prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020, care are drept scop consolidarea rezilienței la dezastre, prin îmbunătățirea capabilității de răspuns la situațiile de urgență generate de cutremure, alunecări de teren, eșecul utilităților publice, accidente tehnologice, inundații și incendii.

Autospeciala de intervenţie şi salvare de la înălţime (autoscara) este utilizată atât pentru stingerea incendiilor la clădiri înalte, cât și pentru salvarea sau evacuarea persoanelor surprinse la înălțime. (Comunicat ISU Vrancea/foto: IGSU)

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.