Moţiune simplă la Senat, pe tema alocaţiilor pentru copii

0
223

Liberalii anunță că vor depune moțiune simplă la Senat pe tema alocațiilor pentru copii. Anunțul a fost făcut luni de copreşedintele PNL Alina Gorghiu, după şedinţa comisiei de unificare a partidului.

“Astăzi la Senat va fi depusă o moţiune simplă pe tema alocaţiilor pentru copii. Mă doare foarte tare că în fruntea ministerului se află o persoană care nu este preocupată de situaţia familiilor din România”, a anunţat Gorghiu.

Aceasta a precizat că, potrivit datelor statistice, în România alocaţia pentru copii este de 42 de lei, compatariv cu alte state europene, precum Belgia, care alocă 77 de euro pentru primul copil şi 143 de euro pentru cel de-al doilea şi 212 de la al treilea, Olanda, care are alocaţii de 58 de euro pentru copii sub şase ani, 70 de euro între 6 şi 12 ani şi 82 de euro pentru copii între 12 şi 17 ani, sau Ungaria, cu alocaţii de 63 de euro şi 101 euro pentru copii cu dizabilităţi.

“Din păcate dacă nu rezolvăm această problemă şi proiectul PNL există în Camera Deputaţilor – fac apel la PSD să-l voteze – vom fi catalogaţi o ţară care şi-a abandonat copii”, a mai spus Alina Gorghiu.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.