A murit veteranul de război Ion Lungu. Avea aproape 104 ani

0
538

A murit veteranul de război, Ion Lungu, unul dintre cei mai longevivi vrânceni. Avea aproape 104 ani. El s-a stins luni în locuința sa din Focșani. Și-a dat ultima suflare după circa două săptămâni de stat la pat, timp în care a fost lucid, spun rudele.

Ion Lungu va fi înmormântat în uniformă militară. Alături va avea toate distincțiile primite de-a lungul vremii: decorații, insigne, diploma de cetățean de onoare al Focșaniului, etc.

Ion Lungu s-a născut în Basarabia, însă din 1964 trăia la Focșani. A trecut prin război și prin momente cumplite, dar a răzbit de fiecare data. Ion Lungu  a fost și consilier local al municipiului Focșani din partea PSD. În 2012, a fost desemnat cetăţean de onoare al municipiului Focşani.

A mai primit de-a lungul vremii, diplome de excelență şi „Fotografia de onoare”, în semn de apreciere pentru faptele eroice dovedite în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.