Mușchii încordați de pe scena politică lovesc direct în cetățeanul român

1
373

Scandalul de la vârful politicii românești este unul care nu are vreo legătură cu realitatea zilelor noastre sau cu agenda românului care se trezește în fiecare zi și află că s-a scumpit nu știu ce produs. Jocurile de pe scena politică sunt extrem de complicate și nu fac decât să-l dezguste pe cetățeanul român de spectacolul grotesc care deschide fiecare jurnal de știri.  Coaliția aflată la guvernare, compusă din PNL, USR PLUS și UDMR este una care a coabitat până la acest punct datorită intereselor de grup sau personale, interese care au început să nu mai corespundă și s-au transformat în veritabile hiene care se luptă pentru împărțirea unei carcase golită deja de carne. În acest caz, carcasa este România. O Românie ai cărei cetățeni sunt direct loviți de criza politică de la vârful guvernului.

Evenimentele de pe scena politică din ultimele două zile nu au făcut altceva decât să scoată la iveală caracterele meschine ale principalilor actori de pe scena politică. Pe de-o parte vorbim despre bătălia internă din PNL între actualul premier Florin Cîțu și fostul premier, Ludovic Orban. De cealaltă parte, USR PLUS, un partid artificial, construit din două bucăți: una formată din „plusiști” și alta din „useriști”, două structuri care așteaptă cu nerăbdare eșecurile guvernării pentru a fi pronunțat divorțul aripilor „progresiste”. Și nu în ultimul rând, UDMR, partidul care a jucat de fiecare dată cartea guvernării folosindu-se de atuul că fără ei nu se poate guverna.

Revenind la evenimentele politice, USR PLUS cere capul premierului după demiterea ministrului Stelian Ion. Tensiunile născute între cele două părți par să fie ireversibile și se lasă impresia că a fost pusă cruce pe orice formă de colaborare. Ca un scurt istoric al evenimentelor: Cîțu îl demite pe ministrul USR Stelian Ion, USR PLUS îl acuză pe premier că aruncă țara „într-o criză politică” și girează un program (PNDL 3) care este asemănat cu „jaful din bani publici”, USR PLUS anunță că îi retrage sprijinul politic premierului, urmând ca în Parlament să fie depusă o moțiune de cenzură împotriva propriului Guvern și încep negocierile între AUR și USR PLUS pentru susținerea moțiunii. Pare un scenariu demn de un film de Holllywood, cu actori care mai de care, cu replici tăioase, un film la care românul rămâne tot spectator. Practic, toate declarațiile din ultimele aproape 48 de ore sunt menite să pună presiune într-o parte sau în alta, pentru obținerea de avantaje. Revenind la aripa care a declanșat „războiul”, USR PLUS are la dispoziție o soluție extrem de simplă dacă dorește ca acest Guvern să cadă: demisia în bloc a miniștrilor USR PLUS, lucru care l-ar forța pe premierul Cîțu să meargă în fața Parlamentului pentru votul noii componențe politice a Guvernului. Cel mai probabil acest lucru nu se va întâmpla pentru că USR PLUS nu vrea să plece de la guvernare, PSD nu vrea să intre în jocul guvernării, iar PNL și UDMR nu pot obține un vot am majorității în Parlament. De aceea, toate declarațiile ce s-au făcut și care vor mai fi rostite din gurile principalilor artizani ai acestui spectacol politic nu sunt altceva decât „arătatul bățului prin gard”. Totul se va tranșa în momentul în care vicepremierul Dan Barna va fi numit ministrul Afacerilor Interne, loc lăsat liber de Lucian Bode. Abia atunci se va putea scrie din nou pe perete: PNL+USR PLUS+UDMR= LOVE. Cât va dura? Rămâne de văzut!

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

1 COMENTARIU

  1. Simpatic totuși că românii sunt liniștiți deși sunt loviți direct prin cursul de schimb dar au ieșit în stradă contra OUG 13 pe care nu o citiseră nici 0,01 % dintre protestatari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.