Nelu Tătaru: “Testul de prevalenţă Covid-19, care va arăta câţi români au trecut prin boală, va fi făcut pe 29.019 subiecţi”

0
168

Ministrul Sănătăţii, Dr. Nelu Tataru, a declarat miercuri că testul de prevalenţă COVID-19, care va arăta procentul de populaţie imunizată la noul coronavirus, se va întinde pe lunile iunie, iulie, august şi va fi făcut pe un eşantion de 29.019 subiecţi.

”Acest test de prevalenţă se face în toate cele opt regiuni de dezvoltare, în fiecare judeţ, iar în fiecare judeţ pe nouă grupe de vârstă. În fiecare judeţ se vor selecta trei laboratoare pentru analize medicale. Aceste trei laboratoare nu trebuie să fie cele de boli infecţioase sau cele care ţin de pneumologie, unde avem o patologie pulmonară accentuată şi ne poate influenţa studiul. Eşantionul calculat diferă de la judeţ la judeţ în funcţie de densitate şi de numărul de populaţie și este de 29.019 de subiecţi. La fiecare dintre aceste laboratoare se prezintă pacienţi care vin pentru recoltarea de analize pentru altă patologie, pentru patologie obişnuită sau pentru evaluare. După prelucrarea acestor analize, serul rezidual este preluat, cu acordul acelui pacient, explicându-i-se pentru ce se foloseşte. Dacă este de acord îl preluăm, ajunge la INSP unde este lucrat”, a declarat Nelu Tătaru. El a mai adăugat că testul va arăta procentul de populaţie imunizată pe grupe de vârstă, pe judeţe, pe regiuni şi la nivel naţional.Testul va arăta procentul de populaţie imunizată pe grupe de vârstă, pe judeţe, pe regiuni şi la nivel naţional. Atunci vom observa câţi din populaţia României au trecut prin boală, sunt imunizaţi şi, în funcţie de acest rezultat, putem previziona şi pentru toamnă-iarnă un viitor episod epidemic şi poate şi amploarea acestuia”, a mai transmis ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.