Nenorocirea de la Coza, provocată de un COȘ DE FUM DETERIORAT. 7 gospodării, afectate de incendiul mistuitor

0
552

Pompieri incendiu ziua - Nenorocirea de la Coza, provocată de un COȘ DE FUM DETERIORAT. 7 gospodării, afectate de incendiul mistuitor

Pompierii au stabilit cauza incendiului devastator din satul Coza: un coș de fum deteriorat. De asemenea, pompierii au făcut un bilanț al pagubelor provocate de flăcările care s-au extins la 7 gospodării.

Conform unei informări transmise marți de ISU Vrancea, incendiul a fost anunţat la dispeceratul comun ISU-Ambulanţă în jurul orei 14.50, iar pentru localizarea şi lichidarea lui au fost cooptate forţe şi mijloace de la Staţia de Pompieri Vidra, Detaşamentul de Pompieri Focşani, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Tulnici, precum şi Obştile Tulnici şi Negrileşti. Prima intervenţie a fost asigurată de voluntarii din cadrul SVSU, care au răspuns cu promptitudine, ajungând în scurt timp la faţa locului.

Din cauza vântului care bătea în rafale şi a distanţei mici dintre imobile, focul s-a extins cu rapiditate la mai multe gospodării, afectând atât case de locuit, precum şi anexe gospodăreşti. Misiunea pentru stingerea incendiului a fost dificilă, având în vedere suprafaţa mare afectată de incendiu şi cantitatea mare de materiale combustibile din alcătuirea construcţiilor, acestea fiind majoritar confecţionate din lemn. De asemenea, condiţiile atmosferice au îngreunat intervenţia, vântul purtând scântei şi la cca. 300-400 m distanţă faţă de focarul iniţial.

Peste 30 pompieri militari, la care s-au adăugat reprezentanţii SVSU, dar şi cetăţeni au intervenit pentru mai bine de patru ore pentru lichidarea incendiului care a cuprins, în total, construcţii pe o suprafaţă cumulată de aproximativ 1200 mp.

În urma incendiului au ars acoperişurile a patru locuinţe, bunuri de mobilier, obiecte electrocasnice, articole de îmbrăcăminte şi textile, documente de identitate şi s-au deteriorat planşeele şi pereţii acestora. De asemenea, au ars şi anexe gospodăreşti, inclusiv bunurile depozitate în interior: obiecte de uz gospodăresc, cereale, furaje, cherestea. Totodată, incendiul s-a propagat şi la alte trei gospodării, însă, datorită forţelor de intervenţie, s-a reuşit limitarea pagubelor, respectiv cca. 20 mp din izolaţia de polistiren a unei case, 5 mp din acoperişul altei locuinţe şi anexe gospodăreşti construite pe cca. 60 mp la altă gospodărie.

Intervenţia de amploare a fost coordonată operativ de la faţa locului de inspectorul şef al ISU Vrancea, colonel Flaviu Dorel Chiscop. Din fericire, nu au fost persoane rănite, iar un echipaj SAJ Vrancea a fost prezent pe toată durata intervenţiei pentru acordarea ajutorului medical în caz de nevoie. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că evenimentul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui coş de fum deteriorat.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here