FOTO! Nesimțirea românului cea de pe urmă! Pistele de biciclete din Crângul Petrești blocate de șoferii nepăsători!

0
652

După bunul și strămoșescul principiu al românului de a nu se gândi decât la el însuși, fără să cugete o clipă la nevoile aproapelui, pistele de biciclete realizate în Crângul Petrești au devenit locuri de parcare ori staționare pentru unii dintre cetățenii care locuiesc zonă sau alți conducători auto aflați în trecere prin localitate. În aceste condiții, pasionații mersului pe bicicletă sunt nevoiți să abandoneze culoarul creat special pentru ei și să pedaleze de-a dreptul pe carosabil. Într-o postare pe pagina de Facebook, cei de la consiliul județean fac un apel la proprietarii de autovehicule să respecte semnele de circulație și, până la urmă, să dea semn de puțin bun simț, asta dacă nu l-au pierdut cumva între Crăciun și Paște, preocupați să dea frâu liber sentimentelor de adâncă religiozitate între o carafă cu vin, doi cârnați și-un drob. Nu în ultimul rând, autoritatea județeană aduce în treacă vorba că amenzile pentru nerespectarea legii variază între 290 și 725 de lei. „Deși suntem beneficiari ai unei rețele de piste de biciclete in zona Crângului Petresti, bicicliștii vrânceni se confruntă zilnic cu obstacolele create de șoferii indisciplinați, care staționează pe fâșiile de șosea delimitate exclusiv pentru uzul celor dintâi. Această stare de fapt a determinat inclusiv o schimbare negativă a conduitei bicicliștilor, care optează frecvent să se deplaseze pe trotuare sau direct pe carosabil. Consiliul Județean Vrancea solicită tuturor locuitorilor respect pentru fondurile investite, prin respectarea regulilor de circulație, a legislației referitoare la oprire și staționare. Nu trebuie neglijate indicatoarele și marcajele rutiere, pentru a evita sancțiunile și chiar ridicarea autovehiculelor”, se arată pe pagina de socializare a Crângului Petrești – Consiliul Județean Vrancea.

parcat aiurea petresti 4 - FOTO! Nesimțirea românului cea de pe urmă! Pistele de biciclete din Crângul Petrești blocate de șoferii nepăsători!

parcat aiurea petresti 3 - FOTO! Nesimțirea românului cea de pe urmă! Pistele de biciclete din Crângul Petrești blocate de șoferii nepăsători!

parcat aiurea petresti 1 - FOTO! Nesimțirea românului cea de pe urmă! Pistele de biciclete din Crângul Petrești blocate de șoferii nepăsători!

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.