Ninsori în toată țara, de vineri seară

0
1311
ANM a emis o informare meteorologică privind ninsori însemnate cantitative.

În intervalul 19 ianuarie, ora 20.00 – 20 ianuarie, ora 08.00, în zonele montane va ninge, local mai însemnat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă. În Maramureș și în Transilvania vor predomina ninsorile, în Moldova vor fi precipitații mixte și local se va forma ghețuș sau polei. O altă informare are intervalul de valabilitate 20 ianuarie, ora 15.00 – 21 ianuarie, ora 06.00 și vizează o serie de fenomene meteorologice, dar alte zone ale țării.

Astfel, din a doua parte a zilei de sâmbătă, 20 ianuarie, aria precipitațiilor se va extinde în sud și sud-est; în Muntenia și în Dobrogea acestea vor fi în general moderate cantitativ, ploaie și lapoviță la început, iar în cursul serii și al nopții predominant ninsoare, astfel că se va depune strat nou de zăpadă în medie de 4…8 cm, local în jurul a 10 cm.

În zona montană, în special în Carpații Meridionali și de Curbură, temporar va ninge. Vântul se va intensifica în cursul nopții de sâmbătă spre duminică (20/21 ianuarie) la munte, mai ales pe creste, cu rafale de peste 70 km/h, local viscolind sau spulberând zăpada, iar în sud și sud-est va deveni moderat, cu intensificări de până la 40…45 km/h local în Dobrogea.

Începând din a doua parte a zilei de duminică, 21 ianuarie, aria precipitațiilor va fi în extindere în majoritatea regiunilor și treptat vor predomina ninsorile. În funcție de evoluția fenomenelor, meteorologii ar putea reveni cu noi informări și avertizări.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.