Noi cazuri de scarlatină! Medici: nu intrați în panică pentru că nu sunt motive de îngrijorare

0
255
Medicii și asistentele de medicină școlară au demarat o amplă campanie de informare a elevilor în unitățile de învățământ. Școlarii primesc sfaturi importante legate de igiena personală, cum ar fi importanța spălatului pe mâini.

Campania vine în contextul în care în mai multe școli au fost semnalate cazuri de scarlatină. În total, de la începutul anului au fost confirmate cinci cazuri de scarlatină, raportate în patru unități de învățământ.

Cu excepția Școlii Ștefan cel Mare, unde s-au îmbolnăvit doi copii din aceeași clasă, în celelalte cazuri nu există nici o legătură a unuia cu altul. Autoritățile sanitare spun că nu există focare și nu se pune problema unei epidemii.

În școlile în care s-au înregistrat cazuri de scarlatină au fost luate toate măsurile de dezinfecție. Medicii le transmit părinților că nu au motive să intre în panică, deoarece scarlatina nu este o boală periculoasă.

Scarlatina e o boală specifică sezonului rece, raportată la fel ca toate infecțiile respiratorii și virozele. (foto: arhivă)

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.