Noi detalii în ancheta în care o femeie din Ruginești este bănuită că și-a ucis gemenele, abia născute

0
288

wc-curte

Noi detalii ies la iveală în ancheta în care o femeie de 39 de ani din Ruginești este suspectată că și-a ucis ori a contribuit la moartea celor două fiice ale sale, abia născute. Sarcina femeii era la termen sau aproape de termen, după cum arăta placenta, spun specialiștii care au consultat-o pe femeie imediat cum a ajuns cu hemoragie la spitalul din Focșani. Inițial, femeia nu le-a spus medicilor că a născut, ci că ar fi făcut un avort, însă specialiștii și-au dat seama că ceva necurat e la mijloc și au anunțat Poliția.

Reamintim, o femeie de 39 de ani din Ruginești este cercetată după ce în toaleta din curtea sa au fost găsite cadavrele a două nou-născute, cercetările fiind desfășurate după ce aceasta a ajuns la spital cu semne specifice unei nașteri recente. Potrivit anchetatorilor, femeia în vârstă de 39 de ani, s-a prezentat marți la Spitalul Sfîntul Pantelimon din Focșani, în urma consultului, medicii dându-și seama că aceasta a născut recent. Imediat, conducerea spitalului din Focșani a anunțat Poliția.

” La data de 6 octombrie a.c., ora 06.50, poliţiştii focşăneni au fost sesizaţi despre faptul că la Spitalul de Urgenţă ,,Sf. Pantelimon” Focşani a fost internată o femeie, în vârstă de 39 ani, din comuna Rugineşti, care prezenta semne de naştere recentă, existând posibilitatea ca aceasta să fi născut şi să fi abandonat fătul”, a declarant miercuri purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Cătălina Murariu.

Conform sursei citate, în urma verificărilor demarate imediat, la domiciliul femeii au fost găsite în toaletă cadavrele a doi nou-născuţi de sex femeiesc, care nu prezentau semne vizibile de violenţă. Cadavrele au fost transportate la S.M.L. Vrancea pentru efectuarea necropsiei, iar în cauză a fost întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uciderea sau vătămarea nou- născutului de către mamă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Sfântul Pantelimon din Focșani, Alina Cosma, femeia a ajuns la unitatea medicală pe 6 octombrie în jurul orei 5.00, fiind trimisă de la spitalul din Adjud.

Femeia le-a spus medicilor că ar fi făcut un avort însă în urma consultului specialistul și-a dat seama că nu este vorba despre un avort ci despre o naștere, ”Medicul ginecolog a observat pe masa de consult că e vorba despre o placenta mare, matură, și de o hemoragie care indică nașterea, și nu un avort. Imediat, conducerea unității medicale a anunțat Poliția, așa cum este procedura. Medicul a concluzionat în urma consultului că a fost o naștere la termen sau aproape de termen. În privința nou-născuților, concluziile aparțin medicilor legiști”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean din Focșani, Alina Cosma.

Cel mai probabil, femeia va fi externată joi. În funcție de ce vor stabili medicii legiști, care vor afla în urma necropsiilor dacă micuțele au fost născute vii și sănătoase ori decedate, vor fi continuate cercetările. Femeia în cauză mai are acasă 4 copii, 2 băieți și două fete. Ea trăiește în concubinaj cu tatăl băieților care au vîrste de 3 și respective 5 ani în timp ce fetele sunt de vârstă mai mare.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.