Noi precizări privind ora de religie

0
242
Noi precizări privind studiul orei de religie în școli.

Comisiile juridică şi de învăţământ ale Camerei Deputaţilor au decis, marţi, ca înscrierea dar și reînscrierea elevilor la ora de religie să se facă prin cerere scrisă a părinţilor sau a elevilor majori, iar schimbarea sau retragerea să se facă prin aceeași modalitate, a unei cereri scrise.

“De la 1 septembrie, în mod cert, părinţii pot să ceară cultul, confesia, religia la care vor fi înscrişi copiii lor. În metodologia care va fi elaborată considerăm că o participare, o înscriere la ora de religie se referă la un an şcolar. Ne vom gândi şi noi, trebuie să dăm posibilitatea ca cei care, dintr-un motiv sau altul, nu mai doresc să participe la ora de religie să se poată retrage, se poate face, dar cu finalizarea anului şcolar. Dacă a început să studieze la începutul anului şcolar, are obligaţia să şi finalizeze în acel an deoarece nu se pot face catedre, nu se pot face planificări pe săptămâni sau jumătăţi de an. Suntem o instituţie a statului cu obligaţii faţă de elevi şi de părinţii lor. Metodologia va specifica acest lucru în mod cert”, a precizat secretarul de stat, Karoly Kiraly.

El a adăugat că sunt mai multe opinii privind înscrierea, dacă înscrierea trebuie să se facă anual sau pe ciclul şcolar.

“Există o serie de opinii dacă anual se face înscrierea sau pe ciclu. Este posibil să fie şi acest mod ca anual să se facă înscrierea, aşteptăm textul modificat de Cameră şi Senat şi vedem care va fi metodologia”, a mai arătat secretarul de stat. El a precizat şi că cei care vor preda religia trebuie sa aibă acordul cultului respectiv.

“Suntem în etapa semnării protocoalelor cu diferite culte şi confesii, în aceste protocoale se specifică că cei care predau religia au şi acordul cultului respectiv. Indiferent de religie, cei care predau trebuie să aibă acordul cultului respectiv”, a mai spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.