Noi reglementări pentru valul 5 al pandemiei: masca din material textil INTERZISĂ! Nevaccinații au LIBER ÎN MAGAZINE, mai puțin în cele din mall-uri!

0
1628

Autoritățile din România ne-au anunțat încă dinainte de sărbători că de la începutul lui 2022 ne „paște” valul 5 al pandemiei și că ar trebui să ne pregătim de o nouă ședință de „surfing”. Din acest motiv, Consiliul Național pentru Situații de Urgență (CNSU), adică organismul care gândește măsurile ce se iau pe timp de pandemie, s-a întrunit în cursul dimineții de miercuri ca să pună la cale noile reguli ce vor fi aplicate în viitorul apropiat. Urmează ca în următoarea ședință de guvern măsurile să fie adoptate și publicate în Monitorul Oficial, care va să zică devin obligatorii. Astfel, printre măsurile ce vor adoptate se numără și cea privind obligația cetățenilor de a purta doar mască de tip medical sau FFP2 fiind interzise, de exemplu, cele din material textil. Printre cei exceptați de la regulă se numără copiii sub 5 ani, persoanele care sunt singure în birou, preoții în timpul slujbelor, persoanele care desfășoară activități fizice intense. De asemene, competițiile sportive pot fi organizate doar între orele 5 dimineața și 22.00, evident cu anumite restricții, în funcție de incidența cazurilor de coronavirus. Teatrele, cinematografele și, în general, instituțiile de spectacol rămân deschise dar obligate să primească spectatori la capacitate redusă, la fel, în funcție de rata de infectare. Restaurantele, cafenelele și terasele rămân deschise în intervalul 05.00 – 22.00, la jumătate din capacitate și doar pentru cei vaccinați sau trecuți prin boală. De asemenea, potrivit noilor reglementări, persoanele nevaccinate pot intra în spațiile comerciale unde se vând produse nealimentare dacă suprafața magazinului nu depășește 200 de metri pătrați. Atenție! În continuare cei nevaccinați nu au acest în magazinele aflate în interiorul sau exteriorul parcurilor și centrelor comerciale! Întregul document poate fi consultat aici!

Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.