Noi reguli pentru alegerile legislative: mai puţini parlamentari, vot pe liste

1
155

După alegerile de la anul vom avea cu aproximativ 100 de parlamentari mai puţin. Partidele au votat în unanimitate, în comisia de cod electoral, noile reguli pentru alegerile legislative din 2016. Membrii comisiei au mai stabilit şi revenirea la scrutinul pe liste.

La parlamentarele de la anul se renunţă la votul uninominal şi se revine la votul pe liste. Partidele s-au înţeles fără probleme pe noua lege a alegerilor legislative. Toată lumea a acceptat reducerea numărului de parlamentari, aşa că vor fi în jur de 320 de deputaţi, cu aproape 70 mai puţini decât au fost aleşi în 2012 şi aproximativ 130 de senatori, adică aproximativ 40 mai puţini decât în prezent.

Deocamdată partidele nu s-au înţeles şi asupra numărului de parlamentari care vor reprezenta diaspora: liberalii vor să fie mai mulţi, social-democraţii pledează pentru păstrarea prevederilor actuale. Noua lege electorală merge la Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional. Legea ar urma să fie aprobată până la sfârşitul lunii viitoare.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

1 COMENTARIU

  1. STIMATE PRESEDINTE STIMATE PRESEDINTE IOHANNIS VA RUGAM SA II DATI PE TOTI AFARA DEOARECE SUNT NISTE LICHELE, MAI ALES ACEEIA CARE SI-AU VOTAT PENSII SPECIALE IAR O FEMEIE DIN ROMANIA CONF REPORTAJULUI DE PE KANAL D MANANCA O PAINE PE SAPTAMANA DIN CAUZA NEAJUNSURILOR!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.