Noua Lege a viei şi vinului interzice adaosul de apă la producerea mustului, vinului şi a produselor vinicole

0
258

Noua Lege a viei şi vinului, care a fost promulgată, marţi, de preşedintele Klaus Iohannis, interzice adaosul de apă la producerea mustului, vinului şi a produselor vinicole.

De asemenea, este interzisă producerea musturilor şi a vinurilor din alte materii prime decât strugurii pentru vin sau modificarea compoziţiei acestora prin adaosul altor substanţe decât cele prevăzute de lege.

Totodată, este interzisă folosirea de substanţe aromatizante sau de extracte la producerea vinurilor, excepţie făcând aromatizarea datorată contactului vinului cu lemnul de stejar. Nu sunt permise substanţele aromatizante de orice natură, a îndulcitorilor sintetici şi coloranţilor la obţinerea vinurilor.

Producerea, expunerea spre vânzare şi/sau vânzarea cunoscând că sunt falsificate sau substituite de vinuri care sunt vătămătoare sănătăţii sunt pedepsite cu închisoare de la trei luni la trei ani sau cu amendă penală şi interzicerea unor drepturi.

Pentru fapte de falsificare a vinurilor pentru care există o hotărâre judecatorească definitivă şi irevocabilă se aplică măsura suspendării autorizaţiei de antrepozit fiscal pe o perioadă de trei ani.

Catalin-Toma-PNL-Vrancea
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here