Noul spital naște noi dispute politice

0
523

Proiectul privind construcția unui nou spital județean în Focșani naște noi dispute între consilierii liberali și cei ai PSD/UNPR/ALDE. După ce la ultima ședință au votat împotriva inventarierii unui teren cu suprafața de 6,2 ha, pentru ca acesta să fie ulterior transmis către Consiliul Județean Vrancea pentru construirea unui spital nou, cerând un răgaz pentru studierea documentelor din proiect, liberalii din CL au depus, miercuri, la registratura Primăriei un document prin care cer convocarea unei ședințe extraordinare pentru a vota proiectul.

Într-un comunicat de presă, liberalii îl acuză pe primarul Cristi Misăilă de neseriozitate pentru că nu a reintrodus proiectul pe ordinea de zi a ședinței de săptămâna viitoare și că a ignorat solicitarea convocării unei ședințe extraordinare.

“Edilul municipiului ignoră solicitarea grupului de consilieri locali PNL de la Focșani, care a convocat Consiliul Local într-o ședintă extraordinară, pe tema noului spital, pentru data de 12 februarie, la ora 16.00.

Potrivit răspunsului trimis de Misăilă consilierilor PNL, primarul spune că nu poate da curs solicitării grupului PNL pentru că întreaga documentație a fost înaintată către Consiliul Județean, pentru ”a proceda în consecință”. Menționăm că aleșii municipali ai PNL vor fi prezenți luni, 12 februarie, de la ora 16.00, la Consiliul Local pentru a prezenta proiectul de hotărâre inițiat de consilierii Tănase Neculai, Dimitriu Ana-Maria, Buzoi Dan, Filimon Ionuț, Drumea Alina Ramona, Ciocoeaș Laura-Mihaela, Dobre Alin-Claudiu, Gheoca Corneliu-Dumitru și Bîrsan Costel.

În baza prevederilor Legii 215/2001, convocarea ședinței extraordinare este perfect legală, astfel că așteptăm seriozitate din partea colegilor de CL de la PSD, UNPR, ALDE și a consilierului independent pe marginea unei chestiuni stringente în Focșani. În același timp, ne arătăm consternarea cu privire la atitudinea primarului și punem la îndoială seriozitatea lui Cristi Misăilă, care prin refuzul său de a veni la ședința convocată de consilierii PNL arată că proiectul inițial privind terenul pe care se intenționa începerea construcției noului Spital, cu bani de la Banca Mondială, a fost făcut pe genunchi, total neprofesionist”, se arată în comunicatul PNL.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Construcția unui nou spital, blocată în Consiliul Local Focșani!

CITEȘTE ȘI: PNL pune condiții ca să voteze pentru construirea unui nou spital

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Liberalii focșăneni vor ședință extraordinară pentru spital

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here