NU ocoliți loboda! E un miracol al naturii, benefic pentru sănătate 

0
297

loboda-jdv

Loboda pare o plantă comună, ce apare primăvara și pe care gospodinele o folosesc la ciorbe, pentru a le da un gust și o culoare aparte. Dar, dincolo de asta, loboda are beneficii uimitoare pentru sănătatea noastră,  motiv pentru care nutriționiștii ne spun să nu o ocolim, ba dimpotrivă să o folosim în mâncăruri cât de des este posibil.  Atenţie însă! În mod similar cu spanacul, loboda conţine niveluri semnificative de acid oxalic, ceea ce înseamnă că persoanele care suferă de pietre la rinichi, pietre biliare sau gută ar trebui să evite consumul său.

Unele dintre cele mai cunoscute beneficii pentru sănătate ale lobodei includ capacitatea sa de a regla digestia, reducând riscul de constipație, de a îmbunătăţi sănătatea rinichilor,stimulând urinarea,  de a întări sistemul imunitar, de a detoxifia sângele sau de a regla cardiovascularitatea. De asemenea, unii specialişti susţin faptul că un consum regulat de lobodă ar putea ajuta la prevenirea anumitor tipuri de cancer şi boli cronice.

Proteinele, mineralele şi vitaminele pe care le conţine loboda ajută la reglarea hormonală, necesară pentru menţinerea corectă a funcţionării întregului organism. De asemenea, nivelurile ridicate de fier şi calciu stimulează crearea celulelor roşii în sânge, ajutând circulaţia, precum şi oxigenarea ţesuturilor şi organelor, crescând astfel nivelul metabolismului.

Loboda are aproape de două ori mai multă cantitate de vitamina C decât o lămâie sau un kiwi, fructe considerate alimente de top în ceea ce priveşte necesarul de vitamina C. asta înseamnă că ajută imunitatea iar organismul se vindecă mai repede, la nevoie. De asemenea, s-a constatat că loboda poate să fie extrem de benefică în tratamentul împotriva icterului.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.