Număr record de cutremure în România , în 2015

0
180

Început de an zguduitor în România. Potrivit seismologilor,  anul a început în forță din punct de vedere al mișcărilor tectonice, numai în primele trei săptămâni ale anului înregistrându-se în țară circa 50 de seisme, fapt fără precedent în ultimii 15 ani. Cele mai multe mişcări telurice înregistrate la începutul acestui an au avut loc în zona Vrancea. Mai exact, în perioada 21 decembrie – 22 ianuarie, în Vrancea şi Buzău, au avut loc 51 de cutremure. În aceeaşi perioadă, pământul s-a zguduit însă şi în zone unde activitatea seismică nu este la fel de frecventă,cum ar fi  în Banat în Prahova şi Oltenia.

Cel mai puternic cutremur din ultimul deceniu a fost cel din noiembrie anul trecut, a cărui magnitudine a ajuns la 5,7 pe Richter. A urmat seismul de week-end-ul trecut care a măsurat 4,9 pe Richter, fiind cel mai puternic din acest an. Seismul s-a produs la o adâncime de 141 de km şi s-a simţit în mai multe oraşe din ţară, inclusiv în Bucureşti.

Îngrijorător este că, potrivit unui document oficial, redactat în 2006, 3.000 de clădiri din România au nevoie de consolidări, dintre acestea, 600 fiind încadrate in clasa I de risc seismic.

marmureanu cutremur vrancea - Număr record de cutremure în România , în 2015

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.