Numărul de consultaţii la domiciliu care pot fi acordate lunar de medicii de familie a fost dublat

0
214

Numărul maxim de consultaţii la domiciliu care pot fi acordate lunar de medicii de familie a fost dublat. Astfel, dacă până acum se acordau 21 de astfel de consultații pe lună, acum medicii pot oferi 42 de consultații asiguraților pe care-i au în listă. De asemenea,  categoria pacienţilor pentru care sunt acordate consultaţii la domiciliu a fost extinsă, cuprinzându-i şi pe asiguraţii cu boli cronice sau cu un episod acut ce nu permite deplasarea la cabinet. În plus, creşte de la două la patru numărul consultaţiilor care se acordă anual fiecărui asigurat.

Actul normativ aprobat de Guvern vine cu no directive și în privința schimbării medicului de familie. Astfel, potrivit noilor reglementări, schimbarea medicului de familie se face pe baza cardului naţional de asigurări sociale de sănătate şi a cererii de înscriere prin transfer. Pentru persoanele cărora nu le-a fost emis cardul sau care din motive religioase sau de conştiinţă refuză cardul naţional sau pentru persoanele cărora li se va emite card naţional duplicat, precum şi pentru copii 0-18 ani, schimbarea medicului de familie se face pe baza cererii de înscriere prin transfer.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.