O adolescentă din Odobești, măcinată de boală, are nevoie de ajutor

0
2225

Povestea unei tinere din Odobești, care a orbit și a paralizat în urma unei operații pe creier, a zguduit comunitatea românilor din Italia, după ce a fost făcută publică pe un site al emigranților. Crina Ene, în vârstă de 17 ani, a ajuns în situația de a avea nevoie de ajutorul semenilor pentru a putea trăi. Elevă la la Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” din Odobești, ea a ajuns în atenția medicilor cu stări de vomă și o oboseală continuă.

Medicii i-au prescris tratamente pentru epilepsie, dar ulterior s-a descoperit cauza stării ei permanente de rău: o tumoare la nivelul cutiei craniene. A fost operată la Iași, iar starea i s-a îmbunătățit vizibil. După o vreme însă a început să se simtă din nou rău și a fost nevoie de o a doua intervenție chirurgicală pe creier. O intervenție nereușită, pentru că după operație fata a rămas fără vedere și a paralizat. De atunci numărul operațiilor nu a încetat sa crească, ea suportând mai bine de 10 operații.

“Etapele prin care a trecut au lăsat o urma evidentă, atat fizică, cât și psihică. Starea în care se află acum nu este una tocmai favorabilă pentru ea și părinți. Este optimistă, însă acest optimism îi oferă doar un echilibru emotional, nu și fizic. Nevoile ei cresc pe zi ce trece. Are nevoie de bani pentru recuperare, pentru medicamente, pentru drumurile lunare la Iași. „Până acum ne-au mai ajutat cei care ne cunosc. Tratament nu mai are. A terminat radioterapia și citostaticele. Are medicamente pe care le ia zilnic pentru tromboză. Să sperăm că tratăm tromboza și să putem face un pic de recuperare. Boala nu a recidivat, ceea ce e bine. Crina vorbește, ascultă la televizor, ascultă la telefon”, a spus mama tinerei, scrie publicația care li se adresează românilor din Italia.

Crina și familia ei au mare nevoie de ajutor, iar pentru orice relații, mama tinerei poate fi contactată la numărul de telefon: 0735/ 948 987.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.