O elevă de la CNU, ministru al Sănătății pentru o zi

0
179

16 elevi, selectați de Consiliul Național al Elevilor, vor petrece o zi alături de miniștrii din Guvernul României și vor asista la toate activitățile desfășurate de aceștia. Cei 16 liceeni au asistat, miercuri, și la ședința de Guvern. Pe lista evenimentelor bifate de elevii-miniștri se mai află „Ziua porților deschise” la Ministerul Afacerilor Interne, vizitarea Academiei Militare şi a Muzeului Militar și participarea la o sesiune de semnat documente, organizată de Ministerul de Justiție.

Printre liceenii care au avut șansa de a fi desemnați să fie miniștri pentru o zi se numără și o elevă din Vrancea. Este vorba despre Ruxandra Dobre, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național Unirea, desemnată să fie, pentru o zi, ministru al Sănătății.

”Proiectul „Ministru pentru o zi” este un exercițiu civic prin care Guvernul României își dorește să încurajeze cultura participativă a tinerilor, să promoveze valorile si principiile democratice și să aducă administrația publică mai aproape de cetățeni.

Proiectul își propune să antreneze simțul civic al elevilor, să le facă cunoscut modul în care funcționează administrația publică centrală și să le ofere ocazia de a contribui direct cu idei pentru eficientizarea administrației publice centrale”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Foto: Facebook – Ruxandra Dobre

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.