O firmă de construcții din municipiu va da mere preșcolarilor și școlarilor din Vrancea

1
850

A fost finalizat o bună parte din acordul – cadru având ca obiect furnizarea și distribuția fructelor, laptelui, produselor lactate și produselor de panificație preșcolarilor din grădinițele cu program normal de 4 ore de stat și elevilor din învățământul primar și gimnazial din județul Vrancea pentru 2019 – 2023, pentru care Consiliul Județean Vrancea căuta ofertanți. A rămas pe dinafară doar partea cu distribuirea lactatelor, lotul fiind anulat pe 18 martie, pentru că „au fost depuse numai oferte inacceptabile și/ sau neconforme”. În schimb, licitația a fost adjudecată pe partea de produse de panificație și mere, de două societăți distincte.

Dacă produsele de panificaţie revin în sarcina estimat Diplomatic International, la un preț de 12.599.530 lei estimat și 12.599.530 adjudecat, de merele copiilor se va ocupa o societatea cunoscută în Focșani mai ales prin prisma lucrărilor pe care le tot execută, pe palierul de construcții: PIF&LMS Company. Prețul inițial estimat a fost de 5.290.163 lei, PIF&LMS făcând o ofertă imbatabilă, de 5.289.194 lei, unica.

PIF se ocupă, potrivit informațiilor oficiale, de „lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”, iar modificări ale codului CAEN au fost operate ultima dată în 2018, când s-a dispus „introducerea în activitatea secundară – Extracția pietrei ornamentale și a pietrei pentru construcții, extracția pietrei calcaroase, ghipsului, cretei și a ardeziei; – Extracția pietrișului și nisipului; extracția argilei și caolinului; – Comerț cu ridicata al mașinilor agricole, echipamentelor și furniturilor”. Nu este exclus însă ca, până la data licitației pentru împărțirea merelor către școli și grădinițe să fi fost făcute modificări, neoperate încă pentru public.

Pentru toate cele trei loturi – lactate, panificație și fructe, se arată că este vorba despre „acordarea gratuită pentru preşcolarii din grădiniţele cu program normal de 4 ore de stat autorizate/ acreditate şi particulare acreditate şi pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi particular de produse de panificaţie în limita unei valori zilnice/ preşcolar/ elev în anii școlari 2019-2020, 2020-2021, 2021-2022, 2022-2023. Limita valorică zilnică cuprinde preţul integral de achiziţie a produselor, inclusiv taxa pe valoarea adăugată, cheltuielile de transport, distribuţie şi depozitare a acestora, după caz”.

licitatie - O firmă de construcții din municipiu va da mere preșcolarilor și școlarilor din Vrancea

Loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.