O nouă metodă de înșelătorie pe WhatsApp! Poliția Română: „Nu vă lăsați înșelați de mesaje similare!”

0
573
Polițiștii atrag atenția atenția asupra unei noi metode de înșelătorie. De data aceasta, infractorii fac apel la mila cetățenilor trimițând mesaje prin intermediul rețelei WhatsApp. Poliția Română a făcut public un mesaj de acest fel primit de mai mulți români în care se invocă o falsă situație medicală gravă. Iată mesajul:
„Bună seara tuturor,
Ma numesc V(… ) T(…) și sunt din Moldova. În prezent sunt grav bolnav și sunt internat într-un spital din China pentru tratamentul și operația mea medicală. Sufăr de o boală care este cancerul pulmonar și gâtul meu este mereu uscat. Eu și soțul meu ne-am mutat în Franța în 1987. Soțul meu este român din București. A murit azi acum 7 ani. Ne iubim foarte mult și asta m-a afectat și nu m-am recăsătorit niciodată. Nu am fost destul de norocoși să avem copii în viața noastră. Avem o firmă de import de bumbac în Franța tocmai în orașul Landes. Am o sumă de 130000 EUR în contul meu bancar din Franța. Caut un român căruia să-i ofer această sumă pentru a mă ajuta să cinstesc memoria soțului meu înainte de moarte pentru că zilele mele sunt acum numărate pe acest pământ. Acest lucru mi-a fost confirmat de marii medici. Îmi cer scuze dacă povestea mea îți atinge inima, dar tot ceea ce face Dumnezeu este bine. +22(….) Contactează-mă prin WhatsApp dacă vrei să mă ajuți să-mi îndeplinesc dorința în țara soțului meu înainte de moartea mea.
https://wa(…) De asemenea, puteți face clic pe acest link pentru a accesa direct WhatsApp-ul meu. Să ai frică de Dumnezeu. Mulțumesc”.
Polițiștii fac apel la cetățeni să nu dea curs acestui mesaj, care nu este altceva decât o înșelăciune pentru ca cei care folosesc aceste metode să obțină informații esențiale din dispozitivele mobile.  „În prezent, prin intermediul aplicației WhatsApp, se răspândește acest mesaj. Ai primit și tu? Cum ai reacționat? Nu vă lăsați înșelați de mesaje similare! Citiți foarte atent orice mesaj pe care îl primiți și nu accesați linkuri care vă sunt necunoscute. Mai mult, reamintiți copiilor, bunicilor sau oricăror cunoștințe care pot fi vulnerabile în fața acestor înșelăciuni să sporească atenția în mediul online. Un simplu click poate produce daune. Vă rugăm să distribuiți acest mesaj”, este mesajul Poliției Române.
Revelion 2023 SARA Events
Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.