O nouă zi cu emoţii pentru elevii din clasele terminale: azi, simulări  la matematică sau istorie 

0
121

Simularea Evaluării Naţionale la clasa a VIII-a continuă joi cu proba la matematică, iar elevii care participă la simularea Bacalaureatului au evaluare la istorie pentru profilul umanist şi la matematică pentru cel real. Pentru elevii clasei a VIII-a, joi e ultima probă.

Ultima probă de la simularea Bacalaureatului va fi susţinută vineri doar de elevii clasei a XII-a, care au testare, la alegere, în funcţie de profil şi specializare, la una dintre materiile biologie, chimie, fizică, economie, filosofie, geografie, informatică, logică şi argumentare, sociologie şi psihologie.

Rezultatele vor fi afişate în 31 martie, la unităţile de învăţământ, şi vor fi analizate prin discuţii cu elevii, dezbateri în clasă, şedinţe cu părinţii şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea îmbunătăţii performanţelor şcolare.

Notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog, potrivit Ministerului Educaţiei.

În urma analizei rezultatelor, inspectoratele şcolare judeţene vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.