O „samă” de primari vrânceni prezenți la Adunarea generală a Asociației Comunelor din România. Întâlnirea are loc la Hotel Marriot din București

0
1306

Mai mulți primari din Vrancea se află zilele acestea în capitala țării, București, la Hotel Marriot, acolo unde participă la cea de a 26 – a sesiune ordinară a Adunării generale a Asociației Comunelor din România (ACoR). Delegația mioritică este condusă de președintele filialei ACoR Vrancea, primarul comunei Bolotești, Fănică Popa. Activitatea se desfășoară pe parcursul a patru zile, de duminică (5 februarie) – ziua sosirii, și până miercuri (8 februarie), cea a plecării, lucrările propriu-zise desfășurându-se în zilele de luni și marți. Rezervările s-au făcut încă de anul trecut, Vrancea solicitând 21 de locuri din cele 340 disponibile, cele mai multe din țară, județul nostru fiind urmat de Constanța (19), Prahova (17), Alba (14), Tulcea și Călărași cu 12. Ar mai fi de spus că tariful de cazare este de 5.454 de lei fără TVA (1.100 de euro) pentru un singur participant, în cameră single cu toate serviciile incluse. Dacă ar fi să ne raportăm la Vrancea, delegația ar costa 114.534 de lei fără TVA, adică 23.371 de euro, bani care provin de la bugetele locale. Pe parcursul celor două zile de lucru, primarii vor analiza o serie de chestiuni foarte importante, cum ar fi problemele comunelor în procesul de descentralizare, activitatea filialelor AcoR, gradul de implementare a activității de audit și a proceselor digitale etc. De asemenea, cei mai destoinici edili vor primi o serie de trofee pentru reușitele în activitatea depusă, aici putând fi enumerate „Nicolae Sabău” – pentru activitatea depusă ca promotori ai valorilor și ai civilizației tradiționale în mediul rural, „Corneliu LEU” – pentru activitatea depusă în domeniul literaturii și publicisticii, în mediul rural, „ZETEA” – pentru instalarea de investitori și promovarea de produse tradiționale românești, în mediul rural și așa mai departe. Să nu uităm însă de marele premiu, g) titlul, certificatul, trofeul și diploma de excelență „PRIMAR DE 4 STELE” acordate primarilor comunelor din România ca răsplată a meritelor importante și în semn de apreciere deosebită pentru alegerea de cel puțin patru ori în această funcție. Aici, spunem noi, nu prea avem emoții!

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.