Oamenii legii, de veghe și în weekend: mii de persoane legitimate și sute de societăți verificate. Peste 300 de amenzi pentru nepurtarea măștii

0
149

Și în acest sfârșit de săptămână polițiștii, împreună cu jandarmii și polițiștii locali, au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă în zone aglomerate, ocazie cu care au fost legitimate 2.845 de persoane și verificate 289 de societăți comerciale, restaurante, terase, unităţi tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, parcuri și zone de agrement, gări sau autogări. Totodată, au fost oprite și controlate și 118 mijloace de transport în comun, în condițiile în care de ceva timp purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate spațiile publice. Cu toate acestea, au fost suficiente persoane care au considerat că se pot juca cu sănătatea lor și a celor din jur, nu mai puțin de 321 de amenzi, în valoare de 24700 de lei, fiind aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție. În total, au fost aplicate 426 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 36.450 lei. Polițiștii avertizează că în această perioadă este interzisă circulația persoanelor în intervalul orar 23.00 – 05.00, cu câteva excepții. Astfel, este permisă deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/ gospodărie și locul/ locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi, deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente, deplasări în afara localității a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei sau deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional sunteți obligați să prezentați, la cererea forțelor de ordine, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere. Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal sunteți obligați să prezentați, la cererea forțelor de ordine, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil. Declarația pe proprie răspundere trebuie să cuprindă: numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura. Aceasta poate fi descărcată de pe site-ul www.stirioficiale.ro. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus”, transmit polițiștii vrânceni.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.