Odobești și Mărășești, două orașe care au șansa de a intra în normalitate cu ajutorul unei administrații liberale

0
364

Două orașe importante pe harta Vrancei, Odobești și Mărășești, două zone cu un extraordinar potențial, pot fi aduse în locul pe care îl merită doar cu ajutorul unei administrații liberale, care a dovedit că este preocupată în primul rând de oameni și de nevoile acestora. Pe 27 septembrie este timpul unei schimbări așteptate de zeci de ani: Cătălin Toma, candidatul Alianței PNL-USR-PLUS la funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea este cel care poate scăpa județul nostru de baronat. De peste 20 de ani vrâncenilor li s-a spus că investițiile necesare durează, iar promisiunile au fost amânate la fiecare 4 ani, cu ocazia alegerilor. Însă echipa PNL Vrancea a arătat că este suficient să fii implicat pentru ca lucrurile să se întâmple. „Vrancea trebuie să renască. Vrâncenii au nevoie de un județ liber, un județ prosper în care să se poată trăi bine. 20 de ani de PSD ne-au marcat viețile, ne-au distrus economia și economiile, ne-au alungat copiii în alte țări să-și câștige traiul. Merg prin județ și vorbesc cu oamenii, iar mulți se plâng de aceleași lucruri: lipsa perspectivelor, lipsa locurilor de muncă, lipsa infrastructurii și lipsa de respect a autorităților publice. Este cu atât mai mare responsabilitatea pentru mine și pentru candidații PNL. Avem obligația să dezvoltăm județul, să deschidem administrația către cetățeni și să aducem iar mândria de a fi vrâncean în sufletele oamenilor. Avem obligația de a lupta pentru schimbare în Vrancea. Suntem mulți, suntem puternici și vom învinge. Împreună cu toți vrâncenii, pe 27 septembrie vom marca sfârșitul epocii PSD în Vrancea”, este mesajul lui Cătălin Toma.

Oportunități pentru crearea locurilor de muncă

Orașele pot să renască cu ajutorul fiecăruia dintre noi, iar o voce importantă sunt și locuitorii din Odobești și Mărășești care au ales calea străinătății. Dar ca să își dorească să se întoarcă „acasă”, e nevoie de locuri de muncă, de condiții de trai civilizate, de infrastructură. Candidatul Alianței PNL-USR-PLUS la șefia CJ Vrancea și-a propus să găsească soluții pentru a acorda un sprijin diasporenilor care vor să se întoarcă acasă și să își deschidă afaceri, pentru că în acest moment oportunitățile în Odobești și Mărășești sunt limitate. Totodată, Cătălin Toma este decis să susțină crearea de locuri de muncă în sectorul privat în aceste două orașe importante, în condițiile în care până acum angajările au fost făcute pe prietenii, în sistemul public. Lucrurile se îmbină între ele: odată cu dezvoltarea adevăratului potențial al acestor două orașe, investitorii nu vor întârzia să apară, ceea ce va duce la crearea de locuri de muncă pentru localnici. La Odobești este necesară dezvoltarea podgoriei Odobeștilor, readucerea sa la strălucirea de odinioară. Orașul este situat în centrul celui mai mare bazin viticol din România, însă investitorii ne-au ocolit din cauza infrastructurii proaste și, încet-încet, zona a intrat în uitare. Aceasta în condițiile în care orașul Odobești este racordat la rețele rutiere naționale, DN2 D face legătura cu Transilvania, iar autostrada va trece prin partea de nord a localității. Și în doar câteva luni, administrația liberală a reușit ceea ce părea altfel imposibil: Guvernul PNL a început să investească în infrastructura din județ, unde, cu sprijinul candidatului Cătălin Toma și al lui Ion Ștefan, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, sunt în derulare proiecte pentru asfaltarea a aproape 130 de kilometri de drumuri naționale, printre care și DN 2 M Odobești – Andreiașu de Jos.

Locuri de muncă și oportunități pentru investitori ar putea fi create în Odobești și odată cu înființarea unui Parc industrial, pe un teren pe care deja primăria îl are în nordul orașului, fostul islaz comunal dat acum în arendă. Investitorii pot fi atrași prin acordarea de facilități fiscale, cu atât mai mult cu cât aici pot fi create peste 5 mii de locuri de muncă. Trebuie doar voință și interes pentru nevoile vrâncenilor, iar echipa PNL a demonstrat că se poate. „Soluția pentru crearea de locuri de muncă și oprirea declinului satelor din jur este înființarea la Odobești a unui parc industrial, nu umflarea aparatului bugetar cum practică PSD de 3 decenii în județ. Nu inventăm noi modele economice de dezvoltare. Modelul există de zeci de ani în Occident și l-au aplicat cu succes primarii liberali din orașele Oradea, Arad și Alba-Iulia, care au amenajat parcuri industriale, au asigurat utilitățile și facilități pentru investitori, iar aceștia din urmă au sesizat oportunitățile”, explică candidatul Alianței PNL-USR-PLUS la președinția Consiliului Județean Vrancea.

Ca și în cazul orașului Odobești, din Mărășești tinerii au „fugit” în țări străine. Cândva în orașul Mărășești erau mii de locuri de muncă, în special în industria chimică. Treptat, totul s-a închis,  locurile de muncă au dispărut, iar în Mărășești a rămas doar sărăcia. „Mă doare să văd cum au ajuns să trăiască oamenii din Mărășești, oameni pe care îi știu că și-au dorit mereu o stabilitate și o siguranță la ei acasă, nu printre străini. Tocmai de aceea, unul din planurile mele în calitate de viitor președinte al Consiliului Județean Vrancea este să adopt măsuri de susținere a investitorilor care doresc să creeze locuri de muncă”, spune liberalul Cătălin Toma. Despre ceea ce înseamnă un mediu sănătos de afaceri știe bine candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Focșani. Ion Ștefan a condus o afacere de succes în Vrancea, a creat locuri de muncă, iar din postura de ministru a susținut mediul privat. Iar experiența sa e pusă în slujba vrâncenilor și a echipei PNL. „Toate sunt posibile printr-o strategie de acordare a unor facilități din partea administrației județene și de susținere a sectorului economic prin măsuri favorabile oamenilor care investesc, nu prin presiuni și opreliști birocratice. Dacă la Oradea, Cluj-Napoca și Brașov s-a putut, trebuie să se poată și în Vrancea”, e de părere Ion Ștefan, candidatul PNL la Primăria Focșani.

Potențial turistic

Orașele Odobești și Mărășești au în comun și un extraordinar potențial turistic. Dacă la Odobești ar putea fi create circuite turistice pentru sectorul viti-vinicol, la Mărășești toată lumea a auzit de Mausoleul Eroilor, care poate fi integrat într-un circuit pentru dezvoltarea zonei, prin agențiile de specialitate, susținute de Consiliul Județean Vrancea. „Nu voi admite să se cheltuiască sume uriașe, de ordinul milioanelor de euro, pentru manifestări de 2–3 ore, care pot fi făcute cu sume mult mai mici”, atrage atenția liberalul Cătălin Toma asupra limitării risipei de bani publici pe evenimentele de tip „paranghelii” care, în loc să promoveze județul, îl promovează doar pe baronul PSD care a acaparat Vrancea. Cert este că Mărășeștiul are nevoie de proiecte majore, în toate domeniile, iar Ministerul condus de Ion Ștefan, prin unitățile din subordine, a început deja o serie de investiții în cel mai sărac oraș al Vrancei, pentru a crește calitatea vieții locuitorilor. Printre ele, reabilitarea Casei de Cultură din oraș și anveloparea mai multor scări de bloc, pentru ca locatarii să aibă confort termic crescut în locuințe. „Casa de Cultură „Emanoil Petruț” din Mărășești va fi fi reparată și redaăt publicului, în condiții de spectacol îmbunătățite, printr-o investiție de 6.483.703,60 lei. Îmi doresc ca, de această dată, investiția să se realizeze la standarde moderne și într-un timp rezonabil, pentru a face uitată licitația anterioară total ratată de autorități”, spune liberalul Ion Ștefan.

(Material realizat de SC Media Factory Concept SRL, la comanda PNL Vrancea. Cod mandatar financiar: 21200012)

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.