Of, ce dor, ce chin, ce jale! Pesediștii din CJ s-au săturat de ședințe online

1
747

Îndrăgitul artist Tudor Gheorghe ar trebui să fie mândru pentru modul în care versurile cunoscutei melodii „Of, ce dor, ce chin, ce jale” sunt puse în scenă de aleșii județeni PSD. Fără să aibă calități de actori, trei consilieri județeni s-au prezentat astăzi „în fața cetățenilor” într-o conferință de presă susținută de la noul sediu de partid. Subiectul principal: supărarea acestora că nu sunt invitați în carne și oase la ședințele minilegislativului județean. Dacă la ședința trecută pesediștii au ales să protesteze că adunările de la CJ sunt convocate în sistem online și nu s-au prezentat în fața dispozitivelor electronice pentru a vota proiectele de pe ordinea de zi, astăzi aceștia și-au luat inima în dinți și au mers cu mic cu mare în sala de ședințe. Chiar dacă s-au prezentat fizic, aleșii județeni s-au văzut nevoiți să spună „prezent” din fața tabletelor sau a telefoanelor mobile, la fel cum au făcut-o toți cei prezenți la ședință.

Revenind la titlul piesei mai sus amintit, „Of, ce dor, ce chin, ce jale”, cei trei consilieri județeni, Laurențiu Marin, Vasile Marin și Ludmila Munteanu, au organizat conferința de presă în care s-au plâns că au fost lăsați cu ochii în soare și că atât președintele CJ Vrancea, cât și aparatul de specialitate nu au participat în format fizic la ședință. Cu gândul la cetățeni, aleșii PSD spun că au ales să participe în format fizic pentru a fi mai aproape de oameni. „Noi trebuie să venim în fața cetățenilor să le răspundem nevoilor dumnealor și asta nu putem decât prin discuții. Ăsta este motivul pentru care v-am invitat astăzi aicea. Să vă explicăm exact de ce am ales să participăm în fizic, să fim mai aproape de cetățeni”, a spus consilierul PSD, Laurențiu Marin. Pe lângă faptul că acțiunile de acest gen nu sunt altceva decât o bifă în dreptul unui eventual câștig de capital electoral, pesediștii încearcă să se agațe de tot felul de subiecte care să-i mențină în preferințele de vot ale vrâncenilor. Fără să vrea, Laurențiu Marin a recunoscut că decizia de data trecută a fost „forțată un pic” și probabil cuprinși de remușcări au decis să se prezinte fizic. „La ședința trecută am forțat un pic cu o altă formă de protest și am ales să nu participăm la ședință. Astăzi, împreună cu colegii noștri am ales să participăm fizic, dar domnul președinte a ales să fugă de noi, nu a dorit să participe fizic la ședință alături de noi, nelăsând nici aparatul de specialitate să participe în sală”, a mai spus Laurențiu Marin. Cu toate acestea, ședința ordinară de astăzi a decurs fără probleme, au fost depuse amendamente la proiectul de buget, proiect care a fost votat de toți cei prezenți la ședință, la fel cum au fost votate și celălalte proiecte de pe ordinea de zi. Așadar, „pălăvrăgeala politică” se va transforma în „gargară” așezată minuțios în paginile rapoartelor de activitate ale consilierilor județeni pe anul trecut.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

1 COMENTARIU

  1. Eu sunt cetățean și nu reușesc să înțeleg logica consilierilor PSD, de ce ar fi mai aproape de mine dacă stau la CJ decât dacă stau acasă. Poate ar fi relevant faptul că, în afara vicepreședinților, nu cunosc numele niciunui consilier CJ. Asta înseamnă că nu au făcut nimic care să mă intereseze și cel putin teoretic asta este sarcina lor, să vină cu proiecte pentru cetățeni, nu să fie doar mașini de votat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.