Ofițer de la Penitenciarul Focșani, găsit în incompatibilitate de către inspectorii de integritate

0
676

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul unui ofițer din cadrul Penitenciarului Focșani. Este vorba despre  GIURGEA IULIANA-LUCIANA.

Potrivit ANI, Giurgea s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 01 septembrie 2011 – 31 octombrie 2013 întrucât a deţinut simultan calitatea de comisar şef de penitenciare şi funcţia de coordonator servicii consiliere în cadrul Fundaţiei Şcoala Română de Afaceri a Camerelor de Comerţ şi Industrie, Filiala Vrancea, încălcând astfel dispoziţiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 şi art. 6, alin. (2) din Legea nr. 293/2004.

„Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, precizează ANI într-un comunicat de presă, transmis vineri.

„Persoana […] faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publicã […] pe o perioadã de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadã de 3 ani de la încetarea mandatului”, se arată în același comunicat.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.