Ofiter din IPJ Vrancea, saltat de DNA pentru LUARE DE MITA

0
238

politia mita - Ofiter din IPJ Vrancea, saltat de DNA pentru LUARE DE MITA

Retras, liniștit și aproape necunoscut de mulți dintre colegi, părea un tip vertical, însă, în loc să investigheze fraude, le comitea chiar el.

Este portretul unui comisar-șef de poliție din județul Vrancea, care a fost reținut de procurorii DNA, după ce a fost denunțat de mai multe persoane. Comisarul șef Ștefan Scarlat, ofițer în cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor din IPJ Vrancea, este acuzat de 3 infracțiuni de luare de mită, de instigare la abuz în serviciu și sustragere sau distrugere de probe ori înscrisuri. Ofițerul a ajuns mai demult în atenția procurorilor DNA, Serviciul Teritorial Galați, acolo unde a fost denunțat pentru ceea ce a făcut.

Dosarul de anchetă însă care îl viza de comisarul șef Scarlat abia acum a intrat în linie dreaptă, iar după ce procurorii au reușit să probeze faptele de care este acuzat, l-au reținut. Surse din IPJ Vrancea au precizat că ofițerul a fost săltat chiar de la sediul poliției, aproape de sfîrșitul programului de lucru. Iar pentru toată lumea a fost un șoc să afle ce s-a întîmplat. Asta pentru că, pe de o parte, Scarlat era un tip liniștit, care nu prea socializa cu colegii din poliție, motiv pentru care nici nu era foarte cunoscut în rîndul angajaților IPJ. Își vedea de treaba lui, părea vertical, dar nu ieșea niciodată cu colegii în timpul liber și nici nu participa la activitățile oficiale. Pe de altă parte, comisarul-șef a avut anul trecut probleme în familie. În luna martie 2014, fiul său, Mihai, în vîrstă de 20 de ani în acel moment, a fost arestat preventiv pentru trafic și consum de droguri, în urma unor descinderi ale procurorilor DIICOT. Incidentul, spun surse din poliție, nu părea să-l fi afectat.

Iar acum, el însuși a ajuns în atenția anchetatorilor, pentru mai multe fapte săvîrșite în cursul anului 2013.

Potrivit DNA, în august el ar fi primit de la o persoană, care ulterior l-a denunțat, 150 de euro pentru a nu-și îndeplini sarcinile de serviciu.

 

dna - Ofiter din IPJ Vrancea, saltat de DNA pentru LUARE DE MITAInculpatul Scarlat Ștefan, în calitate de ofițer de poliție în cadrul I.P.J. Vrancea – Serviciul de Investigare a Fraudelor, a pretins o sumă de bani și a primit de la un martor denunțător suma de 150 euro pentru a nu-și îndeplini o atribuție de serviciu, respectiv aceea de a înregistra în evidențele I.P.J. Vrancea un act de constatare (…) Respectivul document privea depistarea martorului denunțător în timp ce efectua curse de transport călători în comun, fără a emite bilete de transport acestora. (…) Inculpatul a sustras din evidențele I.P.J. Vrancea documentul respectiv, precum și declarațiile luate pasagerilor transportați de martorul denunțător în regim de transport călători în comun.
sursa: comunicat DNA

Cîteva zile mai tîrziu, și-a alimentat mașina la benzinăria altui denunțător, fără să plătească. Aceasta a fost, practic, o formă de mită, întrucît administratorul benzinăriei respectiove era parte dintr-un dosar de cercetare penală.

Acestor fapte li s-a adăugat și o mită de 600 de lei luată de polițist de la un om de afaceri, în contul banilor Scarlat angajîndu-se să facă uitat rezultatul nu tocmai favorabil al unui control anterior derulat la un punct de lucru al afaceristului respectiv.

Și, în fine, DNA îl mai suspectează pe polițistul vrîncean și că ar fi intervenit pe lîngă un coleg să nu aplice o sancțiune.

dna - Ofiter din IPJ Vrancea, saltat de DNA pentru LUARE DE MITAÎn data de 25 septembrie 2013, inculpatul Scarlat Ștefan i-a solicitat unui coleg de-al său, agent de poliție în cadrul I.P.J. Vrancea, să nu-i aplice nicio sancțiune contravențională unui om de afaceri, ca urmare a unui control efectuat în aceeași zi la firma sa, ocazie cu care fuseseră constatate mai multe nereguli. Prin această “intervenție”, inculpatul i-a asigurat omului de afaceri un folos necuvenit prin neaplicarea sancțiunii contravenționale corespunzătoare.

Sursa: comunicat DNA

Surse oficiale din poliția vrânceană au precizat că ofițerul a fost suspendat din funcție, fiind pus la dispoziția unității. (C.T.)

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.