OPINIE | Cine va fi câștigător în meciul politic de la vârful Executivului

2
136

Agitația din ultimele zile de la vârful Guvernului seamănă tot mai mult cu un meci de fotbal în care fiecare echipă își dorește cu ardoare să înscrie. Norii negri adunați deasupra stadionului fac din spectatori, în cazul nostru românii, să privească cu nerăbdare către teren și către tabela de marcaj cu speranța că meciul se va încheia cât mai repede și că negura de deasupra capetelor nu se va revărsa către ei. Cele două echipe formate din jucători ai premierului și jucători ai președintelui Orban se precipită în disperarea de a marca măcar un gol în poarta adversarului. Până la acest moment, meciul a fost unul extrem de disputat, cu faze la fiecare poartă și cu multe faulturi de cartonaș roșu. Fără să aibă vreo șansă de a marca vreun gol, primii jucători eliminați din teren au fost cei ai USR PLUS care au alergat vreme de 8 luni fără a crea vreo fază de atac notabilă. Cu 6 jucători trimiși la vestiare, echipa Cîțu a fost nevoită să alerge mai mult pentru a nu pierde avantajul creat până la acel moment. De cealaltă parte, echipa Orban a fost constantă, a încercat să respecte schema de joc creându-și deopotrivă, atât faze de atac, cât și de apărare. De la marginea terenului, antrenorul echipei Cîțu, care este și președinte de club încearcă să prezinte jucătorilor scheme din ce în ce mai complexe. Din toată nebunia creată cei mai câștigați vor fi cei aflați la acest moment pe banca de rezerve. O echipă întreagă condusă de Ciolacu, care îmi aduce aminte de copilărie și de acele meciuri care se încheiau la victorie sau la 10 minute. Echipa în roșu are șansa de a intra în teren și profitând de oboseala adversarului își va adjudeca meciul chiar de la fluierul de debut. Suporterii înfocați care vor să vadă sânge pe pereți sunt chiar cei de la AUR. Chiar dacă își doresc să fie pe suprafața de joc, AUR-iștii trebuie să se mulțumească, cel puțin deocamdată, cu statul în tribune, cu fluturatul bannerelor și suflatul în vuvuzele. Chiar dacă meciul pare unul cu miză foarte mare pentru națiune, de fapt partida este esențială doar pentru cei aflați în teren. Suporterii știu deja că rezultatul final va conta doar pentru palmaresul unora și nu va conta foarte mult pentru următorul campionat din 2024. Oricum ar fi, arbitrul va pune capăt acestui meci în data de 25 septembrie, atunci când vom cunoaște echipa învingătoare.

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

2 COMENTARII

  1. Din punct de vedere financiar câștigătorii clari sunt cei din echipa Iohannis-Cîțu. Un joc absolut bizar joacă însă PSD, care teoretic nici nu trebuiau să fie pe teren.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.