Opt deținuți de la Penitenciarul Focșani au participat la slujba Sfintei Liturghii de la Mănăstirea Dălhăuți

0
233

Serviciul Reintegrare Socială din cadrul Penitenciarului Focsani a derulat, în data de 17.03.2023, proiectul de activitate moral-religios “Pelerinaj constant și ziditor de suflete, la mănăstiri și biserici”, în colaborare cu maica stareţă, stavrofora Emanuela Enea, cu scopul îndeplinirii  nevoilor spirituale ale persoanelor private de libertate.

Prezentul demers educativ s-a desfășurat la Mănăstirea Dălhăuți şi  s-a dovedit foarte eficient pentru cele opt persoane custodiate, prin participarea la Sfânta Liturghie, un ajutor fundamental pentru viaţa post-detenţie. Acestea au acumulat informaţii de interes din istoricul mănăstii și și-au exprimat sentimentul religios. Astfel, sub coordonarea preotului capelan şi a membrilor din cadrul Sectorului Reintegrare Socială, au fost vizitate biserica din lemn, perimetrul istorico-bisericesc al muzeului mănăstirii și s-au închinat înaintea icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Activitatea s-a finalizat printr-o conversaţie duhovnicească cu persoanele private de libertate, susţinută și ghidată constructiv de către preotul capelan şi ceilalţi membri din cadrul Sectorului Reintegrare Socială, concretizȃndu-se într-un real urcuș duhovnicesc în această perioadă a Postului Învierii Domnului. (comunicat de presă Penitenciarul Focșani – purtător de cuvânt, subcomisar de poliție penitenciară Ovidiu Popescu)

Dacă ai fost martorul unui eveniment care ar putea deveni o știre, ne poți contacta pentru a trimite sesizări, fotografii sau imagini video, pe adresa de email: redactie@jurnaldevrancea.ro, pe WhatsApp 0770 430 588 sau pe contul nostru de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.