Ora Pământului la Panciu – Plimbare cu bicicletele, ilustrație de lumânări și lansare de lampioane

0
162

Sâmbătă, 25 martie 2017, orașul Panciu va participa la evenimentul internațional „Earth Hour“ („Ora Pământului“), cea mai mare mișcare voluntară de mediu din istorie.

Manifestările organizate cu acest prilej se vor desfășura sub genericul „Dăruiește naturii din energia ta!“ și vor fi derulate, în parteneriat, de Primăria Orașului Panciu, Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza“, Liceul Teoretic „Ioan Slavici“, Casa Orășenească de Cultură „Mihai Eminescu“, Clubul „ECO MED“ și Asociația „Lumea lui Pinocchio“.

Programul zilei de 25 martie va începe la ora 11.00, cu o plimbare cu bicicletele și rolele pe traseul:  Parcul Central – str. Nicolae Titulescu – Str. Mărăști – Str. Democrației (varianta ocolitoare a orașului) – Str. M. Kogălniceanu – Str. Libertății – str. Ghiocei – Parcul Central. La eveniment sunt invitați atât elevii, cât și păncenii care iubesc mișcarea în aer liber.

Seara, între orele 20.30 și 21.30, iluminatul public va fi întrerupt, ca semn al conștientizării problemei schimbărilor climatice. În acest interval, pe esplanada Parcului Central al Orașului Panciu va fi realizată o ilustrație de lumânări cu mesajul „PANCIU 60+“ . Ulterior, participanții vor lansa în văzduh un număr de 100 de lampioane.

Acțiunile dedicate „Orei Pământului 2017“ au debutat miercuri, 15 martie 2017, cu înscrierea orașului Panciu pe site-ul oficial al evenimentului www.ora-pamantului.ro.

În perioada 20-24 martie, în cadrul orelor de geografie derulate de Liceul Tehnologic  „Al. I. Cuza“ și Liceul Teoretic „Ioan Slavici“, au loc activități de prezentare a mișcării Ora Pământului ca protest împotriva poluării ce destabilizează natura și starea planetei. În aceeași perioadă, echipa de proiect va desfășura și acțiuni de informare a populației, atât prin distribuirea de pliante, cât și prin mesaje transmise cu ajutorul stației de amplificare a orașului.

În cursul zilei de joi, 23 martie 2017, este programată acțiunea civică de  ecologizare a curților și împrejurimilor liceelor și gradinițelor, a parcurilor și a zonelor verzi, intitulată „Pentru un oraș curat“. Acțiunea se va derula cu sprijinul operatorului de salubritate, SC DUSPI SERV PANCIU SRL.

„În 2017, orașul Panciu participă, al nouălea an consecutiv, la mișcarea internațională «Earth Hour» («Ora Pământului»). Cu acest prilej, Primăria Orașului Panciu, în parteneriat cu Liceul Tehnologic «Al. I. Cuza» Liceul Teoretic «Ioan Slavici», Casa Orășenească de Cultură «Mihai Eminescu», Clubul „ECO MED“ și Asociația „Lumea lui Pinocchio“, organizează mai multe manifestări dedicate acestui eveniment mondial. În 2017 se împlinesc 10 ani de la prima ediție Earth Hour.  La vremea respectivă, peste 2.2 milioane de oameni și 2.000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile timp de o oră, ca semn al conștientizării problemei schimbărilor climatice. An de an, implicarea tot mai mare a oamenilor de pe tot globul în organizarea acestui eveniment demonstrează că poluarea mediului reprezintă, încă, un factor de destabilizare a mediului înconjurător. Prin participarea noastră, a păncenilor, la această acțiune mondială demonstrăm că suntem o comunitate responsabilă, preocupată de găsirea celor mai bune soluții la problemele ce afectează mediul ambiant“, precizează primarul Iulian Nica.

Edilul-șef lansează atât cetățenilor, cât și institutiilor publice, societăților comerciale și agenților economici privați din orașul Panciu îndemnul ca, sâmbătă, 25 martie 2017, între orele 20.30 și 21.30, să stingă luminile în spațiile în care își desfășoară activitatea.

„În întervalul orar 20.30-21.30, vă aștept în Parcul Central al Orașului Panciu, să lansăm 100 de lampioane și să realizăm împreună ilustrația de lumânări „PANCIU 60+“ !“, a adăugat primarul Iulian Nica.

Și în 2017, „Ora Pământului“ beneficiază de promovare pe rețeaua de socializare Facebook, atât pe pagina Primăriei Orașului Panciu, cât și pe cele ale instituțiilor partenere.

În 2011, orașul Panciu a fost numit „Oraș Oficial Ora Pământului“, ca urmare a participării anuale la acest eveniment.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.