Orașul Mărășești are nevoie de o șansă. Mihaela Baclov, un primar care va aduce o administrație bazată pe bun simț, transparență și dezvoltare reală

0
214

Lăsat în uitare și abandonat în mizerie, cândva un simbol al eroismului, orașul Mărășești are nevoie de o schimbare din temelii. De oameni implicați și dispuși să muncească efectiv pentru o mai bună administrație, în interesul fiecărui locuitor din acest cel mai sărac oraș al Vrancei. Iar acest om nu poate fi altcineva decât Mihaela Beatrice Baclov, candidatul Partidului Național Liberal la funcția de primar al orașului Mărășești la alegerile din 27 septembrie. Au avut multe promisiuni locuitorii orașului, de la fiecare candidat de până acum. Așa cum au promis au și uitat, pentru ca după patru ani să revină și să asigure că în următorul mandat vor aduce minuni în oraș. Știe și Mihaela Baclov cum e cu promisiunile aleșilor, mai bine spus cu neonorarea acestora. De 4 ani, de când este consilier local PNL, a văzut cum a fost încălcată fiecare promisiune de către administrația PSD din oraș. A vrut să schimbe mentalitatea colegilor din celelalte partide, a vrut să pună umărul pentru a crea, împreună, ceva durabil. Însă nici măcar ea și colegii liberali nu au fost ascultați sau luați în seamă de cei care au putere de decizie în Mărășești. Așa că a hotărât că poate face mai mult. Anul acesta, s-a înscris în cursa internă a PNL pentru a fi desemnat candidatul PNL la Primăria Mărășești și a reușit să capete încrederea tuturor. Apoi, și-a ales o echipă de oameni valoroși, pe care să știe că poate conta pentru o administrație eficientă. Și exact asta își propune ca viitor primar al Mărășeștiului: o administrație a oamenilor cinstiți, o administrație bazată pe bun simț, pe transparență, pe o dezvoltare reală și sustenabilă care să vină într-adevăr în interesul locuitorilor.

Eu cred că dacă vrei, se poate. Poți investi din bugetul local în primul și în primul rând pentru cetățean. O administrație liberală ar atrage fonduri europene și investitori, factori care ar duce cu siguranță orașul Mărășești spre dezvoltare, deoarece localitatea se află într-o zonă cu un mare potențial economic și cu forță de muncă aptă”, spune candidatul PNL la funcția de primar al orașului Mărășești.

Nu sunt vorbe în vânt, mai ales că Mihaela Baclov a reușit până acum să facă tot ceeea ce și-a propus. La doar 46 de ani și-a construit o carieră în domeniul juridic, administrând totodată și o afacere de familie în domeniul agricol. Și acestea nu sunt doar ocupații pe care să le bifeze, ci sunt adevărate realizări. Spre exemplu, afacerea de care vorbim asigură venituri pentru zeci de persoane – taxe și impozite de aproximativ 10.000 lei anual, plus arenda oamenilor din Mărășești. Iar aceste experiențe le poate pune în slujba locuitorilor din oraș. Ce vrea ea este simplu: normalitate. Ce înseamnă normalitatea? Normalitatea înseamnă ca localnicii din satele Haret, Pădureni, Călimănești și Doaga blocuri să aibă apă curentă, canalizare și gaze, servicii medicale pentru populație, străzi asfaltate, un învățământ de calitate și o bază educațională adaptată nevoilor secolului XXI, iar lista poate continua.

Cred că totul pleacă de la educație și dacă am reuși să schimbăm ceva, să fie condiții, copiii ar veni de drag la școală. Trebuie să investim în profesori, în învățători, pentru că cei mici primesc educație inclusiv în școală. Mărășeștiul are nevoie de normalitate în primul rând. Și mi-aș dori această normalitate”, mai spune Mihaela Baclov. Pare greu de crezut, dar în Mărășești, care este unul dintre cele cinci orașe ale Vrancei, rata abandonului școlar este printre cele mai ridicate din județ. Școlile, grădinițele și liceul au nevoie de renovare, iar până acum totul s-a făcut pe hârtie. Orașul nu are nici suficiente locuri de joacă pentru cei mici sau spații verzi, nu are un centru pentru activități extrașcolare, cinematograf sau o Casă de Cultură. Totul s-a degradat constant, iar nepăsarea celor care au condus orașul se vede peste tot, în toate localitățile din Mărășești.

Mihaela Baclov vrea ca Mărășești să însemne acasă pentru fiecare dintre locuitorii de aici. Așa cum înseamnă acasă pentru ea, omul care a crescut și trăit aici, dar și cum înseamnă pentru cei doi copii ai săi – fiica, elevă a Colegiului Național Unirea Focșani, și fiul, student la Facultatea de Sociologie a Universității București. „Votează atent și să schimbăm împreună”, este mesajul Mihaelei Baclov, poziția 1 pe buletinul de vot la alegerile din 27 septembrie.

Anul acesta am intrat în cursa alegerilor locale din 27 septembrie 2020, fiind candidatul desemnat al Partidului Național Liberal la funcția de primar al orașului Mărășești și al satelor Haret, Pădureni, Călimănești, cartier Modruzeni și Doaga Blocuri, cu dorința de a implementa o administrație a bunului simț, curată, transparentă și bazată pe o dezvoltare reală și sustenabilă care să vină într-adevăr în interesul locuitorilor. Ideile pe care le voi dezvolta împreună cu echipa de consilieri locali se vor finaliza în proiecte care, odată implementate, vor aduce soluții de real folos comunității noastre. Calitatea vieții orașului și a satelor s-a degradat mult în timp din cauza neimplicării, dar cu un angajament ferm și asumat vom reuși împreună să schimbăm înfățișarea locurilor în care trăim”, este convinsă Mihaela Baclov.

Pentru acest „împreună” a luptat și luptă Mihaela Baclov. Împreună cu oamenii din Mărășești, pentru că vocea fiecărui locuitor este importantă, dar și împreună cu echipa sa de consilieri. De aceea a încercat și a reușit să adune unul lângă altul oameni valoroși, care vor reuși, prin experiența lor, să aducă un plus orașului Mărășești.

(Material realizat de SC Media Factory Concept SRL, la comanda PNL Vrancea. Cod mandatar financiar: 21200012)

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.