Oratoria ar putea fi studiată în gimnaziu şi liceu, după tipărirea primului manual de public speaking

0
252

Oratoria ar putea fi introdusă ca disciplină opţională în gimnaziu şi liceu, din anul şcolar 2016 – 2017, după tipărirea primului manual de public speaking, în luna iulie.

Primul manual de public speaking din România pentru gimnaziu şi liceu are la bază curricula creată de Amalia Sterescu. Aceasta a început deja demersurile pentru introducerea orateriei ca materie opţională în şcoli şi va cere sprijinul ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, se arată într-un comunicat de presă.

Comitetul de redactare a curriculei opţionalului de public speaking, format din şase cadre didactice şi un psiholog, a finalizat procesul de creare a curriculei, pasul următor fiind redactarea manualului adresat elevilor de gimnaziu şi liceu.

Astfel, în luna ianuarie, Amalia Sterescu a demarat campania de introducere a oratoriei în şcoli, fiind susţinută de voluntari, majoritatea cadre didactice din toată ţara, şi a lansat o petiţie online privind introducerea public speaking în şcoli.

În luna martie, Public Speaking School, condusă de Amalia Sterescu, a încheiat un parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi cu mai multe instituţii de învăţământ, în care a susţinut mai multe conferinţe menite să atragă atenţia cadrelor didactice, elevilor şi părinţilor asupra importanţei studierii oratoriei în şcoli, în contextul lumii globalizate.

“Îmi doresc ca acest proiect să devină realitate şi îmi doresc ca în anul şcolar 2016 – 2017 să se afle pentru prima dată în şcoli acest manual, iar pentru asta, la începutul lunii iulie, Public Speaking School va căuta susţinerea actualului ministru al Educaţiei pentru introducerea public speaking ca opţional, precum şi în calendarul de opţionale din «Săptămâna Altfel»”, a declarat iniţiatoarea acestui proiect.

Public Speaking School va instrui voluntar, în 2015, profesorii din provincie care şi-au manifestat interesul de a introduce Cluburi de Public Speaking în şcolile lor.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.