Orotatul de magneziu – Un aliat puternic în lupta contra bolilor cardiovasculare și a diabetului

0
60

Aparatul cardiovascular implică inima și vasele de sânge, care, odată cu înaintarea în vârstă, trebuie protejate cu ajutorul suplimentelor. Aici intră în discuție orotatul de magneziu, un aliat puternic care luptă împotriva bolilor cardiovasculare, a diabetului și a afecțiunilor oncologice. Descoperă beneficiile orotatului de magneziu și ia în calcul administrarea acestui supliment, la recomandările medicului.

Iată de ce este orotatul de magneziu atât de important pentru sănătate!

Ce este orotatul de magneziu?

Orotatul de magneziu este compus din substanța biochimică denumită acid orotic și magneziu, unul dintre cele mai cunoscute minerale din lume. Fiecare element ce formează orotatul de magneziu (cunoscut și sub denumirea de sare de magneziu) se regăsește în ființele vii, însă în cantități mici. Datorită beneficiilor oferite, orotatul de magneziu este extrem de favorabil organismului, desigur, la recomandările medicului specialist.

În urma cercetărilor făcute de controversatul doctor german Hans Alfred Herbert Nieper, cel care studiat în profunzime orotatul de magneziu, s-a descoperit că acest compus ajută în tratarea pacienților cu boli cardiovasculare, diabet, scleroză multiplă și chiar cancer.

Așadar, cum aria de aplicabilitate a acestui supliment este una extrem de mare, pe magnerot.ro poți descoperi o listă completă cu beneficiile sale pentru organism.  Mai mult, pentru informații suplimentare, vezi aici de ce este orotatul de magneziu recomandat chiar și pacienților cu tensiune arterială mare.

Ce boli tratează orotatul de magneziu

Orotatul de magneziu poate fi un aliat puternic în tratarea bolilor cardiovasculare, a diabetului și tensiunii arteriale. Este dovedit științific faptul că acesta protejează arterele, îmbunătățind elasticitatea lor. Astfel, sângele circulă corespunzător, fără blocaje și fără a exista riscul de creștere a tensiunii.

În plus, este știut faptul că magneziul este un antioxidant puternic ce ajută și la buna funcționare a musculaturii, reducând și acumularea de apă din țesuturi. Iată în ce cazuri mai este recomandat orotatul de magneziu:

  • Sportivii de performanță pot folosi orotatul de magneziu. Acest compus protejează inima în timpul efortului.
  • Performanțele cordului cresc odată cu administrarea orotatului de magneziu în cazul persoanelor cu boli cardiovasculare. Acesta face parte din schema de tratament a bolnavilor.
  • Pacienților cu risc de infarct miocardic sau accident cardiovascular (AVC) le este recomandat orotatul de magneziu.
  • Și persoanelor cu diabet de tip I și II li se prescrie orotatul de magneziu.
  • Sarea de magneziu este recomandată și persoanelor care suferă de ateroscleroză, tromboză, osteoporoză, anxietate sau hipertensiune arterială.

Alege o dietă echilibrată, bogată în magneziu

Chiar dacă medicii recomandă orotatul de magneziu în tratarea diferitelor boli, datorită beneficiilor de necontestat, pacienții în cauză ar trebui să aibă în vedere și schimbarea dietei. Astfel, eliminarea produselor pe bază de sare, zahăr și grăsimi este mai mult decât recomandată, nu doar ca dietă, ci chiar pentru un stil de viață sănătos. În schimb, se poate pune accent pe consumul fructelor și legumelor precum varză, broccoli, linte, mazăre, spanac, sfeclă roșie, cereale integrale, avocado, banane, piersici, pepene, caise și căpșuni, pentru aportul consistent de magneziu.

În concluzie, se poate spune că orotatul de magneziu este o descoperire extraordinară datorită calităților benefice pentru organism. Acest supliment este important în tratarea diferitelor boli, cu precădere a celor ce țin de inimă și sistemul vascular. (Sursă foto: Shutterstock)

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.