Până la mijlocul lunii iulie, peste 2.300 de copii din Vrancea au fost înscriși în învățământul primar

0
96

Peste aproximativ o lună și jumătate, cei mici ar trebui să pășească sfioși într-o nouă etapă a vieții, anume în clasa I. Spunem „ar trebui” întrucât, fie că ne place, fie că nu, totul depinde de evoluția pandemiei care ar putea bloca deschiderea anului școlar, obligându-i pe copii să învețe din nou de acasă. Oricum ar fi, Inspectoratul Școlar Vrancea și-a continuat activitatea în mod normal iar în momentul de față a finalizat o situație preliminară a cererilor de înscriere în învățământul primar, depuse de părinți pentru anul școlar 2020 – 2021. Situația a fost întocmită „după prima etapă de cuprindere în clasa pregătitoare ce a avut loc în perioada 8-20 iulie, așa cum prevede calendarul modificat și completat în luna mai prin ordin de ministru”, precizează Inspectoratul Școlar Vrancea. În conformitate cu datele stocate aflate în baza de date a instituției, la nivelul județului nostru au fost completate și depuse până în momentul de față (între 4 martie și 7 iulie) 2.322 de cereri, toate acestea fiind admise fără probleme. Din totalul celor peste 2.000 de solicitări scrise, 2.073 sunt pentru micuții care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2020 (inclusiv) iar 249 dintre acestea sunt completate pentru copiii care împlinesc 6 ani între 1 septembrie și 31 decembrie 2020 (inclusiv).

„În această primă etapă, repartizarea copiilor s-a realizat pe baza informațiilor din cererile-tip de înscriere și din documentele depuse, inclusiv prin aplicația informatică, de părinți/tutori legal instituiți/reprezentanți legali și în baza deciziilor consiliilor de administrație ale unităților de învățământ, luate în urma aplicării criteriilor de departajare pentru copiii din alte circumscripții școlare”, precizează Inspectoratul Școlar Județean Vrancea. În cea de a doua etapă, fixată în intervalul cuprins între 21 și 31 iulie, urmează să aibă loc înscrierea copiilor care, din diferite motive, nu au fost cuprinși în prima etapă, aceștia urmând să ocupe locurile vacante.

„În perioada 1 – 4 septembrie sunt prevăzute centralizarea și soluționarea, de către ISJ Vrancea, a cererilor părinților/tutorilor legal instituiți/reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ. De asemenea, ISJ Vrancea va soluționa orice alte situații referitoare la înscrierea în învățământul primar având în vedere, cu prioritate, interesul superior al copilului”, ne clarifică situația Inspectoratul Școlar Vrancea.

Ar mai fi de adăugat faptul că documentația pentru înscrierea micuților în învățământul primar se poate trimite atât prin e-mail cât și prin poștă, însă părinții trebuie să știe că înainte cu maximum două săptămâni de începerea cursurilor le vor fi solicitate documentele și în format fizic. De asemenea, este musai să știți că orice instituție de învățământ are obligația, conform legii, să ofere părinților, tutorilor etc, indiferent dacă au sau nu domiciliul în circumscripția respectivă, toate informațiile necesare pe care aceștia le solicită în legătură cu înscrierea copiilor în învățământul primar.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.