Păncenii, invitați la o plimbare cu bicicletele și rolele, cu ocazia „OREI PĂMÂNTULUI 2016“

0
338

Primarul Iulian Nica anunță faptul că sâmbătă, 19 martie 2016, orașul Panciu va participa, al optulea an consecutiv, la „Ora Pâmântului“, cea mai mare mișcare voluntară de mediu din istorie.

Cu această ocazie, Primăria Orașului Panciu, în parteneriat cu Casa Orășenească de Cultură, Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza“, Liceul Teoretic „Ioan Slavici“ și Clubul „ECO MED“ Panciu, organizează sâmbătă, 19 martie 2016, începând cu ora 13.00, Mini-Turul Ciclist „Dăruiește naturii din energia ta!“, o plimbare simbolică, la care sunt invitați să participe, cu bicliclete și role, păncenii de toate vârstele. Mini-Turul Ciclist se va desfășura pe traseul Monumentul Eroilor (Centrul orașului) – Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza“ – Bd. Independenței – str. M. Kogălniceanu – Primăria Orașului Panciu – Str. 1 Mai – Monumentul Eroilor (Centrul orașului).

De asemenea, la ora 20.30, de pe esplanada Parcului Central al Orașului Panciu vor fi lansate 100 de lampioane și va fi realizată o ilustrație de lumânări cu mesajul „PANCIU 60+“. Manifestările de sâmbătă, 19 martie, fac parte din programul acțiunilor dedicate «Orei Pământului 2016» organizate la nivelul comunității în săptâmâna 14-19 martie.

Acestea au debutat luni, 14 martie, cu înscrierea orașului Panciu pe site-ul oficial al manifestărilor www.ora-pamantului.ro și continuă cu activități pe teme de mediu, campanii de conștientizare și de promovare a evenimentului în rândul cetățenilor, derulate de instituțiile de învățământ – Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza“, Liceul Teoretic „Ioan Slavici“ și Clubul „ECO MED“.

„În 2016, programul dedicat «Orei Pământului» cuprinde și o campanie de colectare a bateriilor uzate, prin distribuirea de containere speciale către toate liceele, grădinițele și instituțiile publice din oraș. Campania face parte din Competiția Primăriilor ,,Fii un exemplu pentru comunitatea pe care o conduci!” – program național de reciclare a bateriilor și acumulatorilor uzați, dedicat celor mai eco-activi edili și inițiat de Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor. De asemenea, organizăm și o acțiune de ecologizare, în zona Valea Brazilor. Nu în ultimul rând, în seara de 19 martie, vom avea și o sesiune de observații astronomice în camera telescopului din incinta Liceului Teoretic «Ioan Slavici»“, precizează primarul Iulian Nica.

Acesta adaugă faptul că, tot sâmbătă, 19 martie 2016, între orele 20.30 și 21.30, și iluminatul public va fi intrerupt, ca urmare a participării la „Ora Pământului“.

„Lansez atât cetățenilor, cât și institutiilor publice, societăților comerciale și agenților economici privați din orașul Panciu îndemnul ca, între orele 20.30 și 21.30, să stingă luminile în spațiile în care își desfășoară activitatea, precum și iluminatul ambiental/arhitectural la clădirile pe care le dețin. Este un gest simbolic, prin care avem ocazia de a demonstra tuturor că suntem o comunitate responsabilă, căreia îi pasă de mediul înconjurător și că suntem dispuşi să ne implicăm activ în rezolvarea problemelor care ne afectează zi de zi!“, afirmă Iulian Nica.

Evenimentul „Ora Pământului 2016“ va beneficia, și în acest an, de promovare pe rețeaua de socializare Facebook, atât pe pagina Primăriei Orașului Panciu, cât și pe cea a Casei de Cultură Panciu.

Ca urmare a participării anuale la acest eveniment, în 2011, orașul Panciu a fost numit „Oraș Oficial Ora Pământului“.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul dvs.
Numele dvs.