PANCIU – Oraș al florilor și în 2017 (FOTO)

0
231

Primăria Orașului Panciu a început, în această săptămână, acțiunea de montare a jardinierelor cu petunii curgătoare și mușcate în suporții amplasați în zona centrală. La inițiativa primarului Iulian Nica, în 2017, un număr de 525 de jardiniere cu mușcate și petunii, la care se vor adăuga, 365 de oluri cu petunii, ce vor fi așezate în conuri speciale, vor înfrumuseța orașul.

Este al șaselea an consecutiv în care, începând cu luna mai și până în luna septembrie, păncenii beneficiază de aspectul deosebit și de cromatica oferită de aceste aranjamente florale.

„De 6 ani consecutiv păstrăm tradiția de a instala, în luna mai, jardiniere cu petunii și mușcate în zona centrală a orașului Panciu care, astfel, își păstrează numele de «Oraș al florilor» și în 2017. Anul acesta, jardiniere au fost instalate și în fața Palatului Administrativ, precum și în Parcul Catedralei «Cuvioasa Parascheva». La toate toate acestea se vor adauga olurile cu petunii ce vor fi așezate în conuri speciale, amplasate în diferite puncte din zona centrală, cât și în Parcul Catedralei. Sper ca și de această dată, aranjamentele florale vor fi apreciate, în egală măsură, atât de pănceni, cât și de cei care ne vor vizita orașul“, a declarat primarul Iulian Nica.

În 2017, administrația locală a comandat 525 de jardiniere cu mușcate și petunii curgătoare, precum și 365 de oluri cu petunii. Florile beneficiază de un sistem de irigații individual, ce este conectat la sursele de apă din zona unde au fost amplasate. Pentru întreținerea lor, se va folosi un îngrășământ solid special, provenit  de la aceeași firmă care a asigurat și livrarea materialului floricol.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here